Aproape 20 miliarde lei vechi, pentru investiţii la Spitalul Judeţean

194

SPITAL 1Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu ar putea primi aproape 20 de miliarde lei vechi pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiei de Oncologie, dar şi pentru rabilitarea secţiilor ATI. Reprezentanţii unităţii spun că banii ar fi foarte bineveniţi, deşi secţia de Oncologie a fost deja modernizată prin investiţiile făcute de Consiliul Judeţean.

Într-un comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului Gorj se arată ce sume de bani ar putea să revină Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu: „Ca urmare a demersurilor făcute de Prefectul Judeţului Gorj, Vasile Liviu Andrei şi a subprefectului judeţului Gorj, Marcel Romanescu, vor fi aprobate de Guvernul României prin Ministerul Sănătăţii următoarele sume de bani pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu: 800 mii lei pentru derularea în anul 2011 a programului de dotare şi reabilitare a secţiei oncologie – reparaţii capitale, reabilitare; 700 mii lei pentru derularea în anul 2011 a programului de reabilitare a secţiilor ATI; 494 mii lei pentru derularea în anul 2011 a programului de dotare şi reabilitare a secţiilor de oncologie – echipamente medicale”.

Secţia Oncologie, deja modernizată de Consiliul Judeţean

Banii de la Guvern ar fi foarte bineveniţi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, unde noi investiţii ar fi chiar necesare la unele secţii. Cu toate acestea, trebuie spus că Oncologia deja a fost modernizată, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al spitalului: „Referitor la acei bani, ce ştiţi dumneavoastră ştiu şi eu; sumele respective sunt supuse aprobării şi ne-ar fi necesare. Totuşi, vreau să precizez că la Oncologie s-au făcut lucrări de reabilitare şi modernizare, finanţate de Consiliul Judeţean. Rămâne de văzut ce bani vor veni şi ce se mai poate face cu ei”, a spus Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

La Spitalul 700, este nevoie de reabilitarea secţiei ATI

Tot cu sprijinul Consiliului Judeţean a fost reabilitată şi secţia ATI de la Spitalul de pe Tudor. De lucrări de modernizare şi reabilitare ar avea însă nevoie cea de la Spitalul 700, unde nu s-au efectuat decât mici lucrări de când a fost înfiinţată şi până în prezent. „Am văzut că sunt bani şi pentru reabilitarea secţiilor ATI. Cea de pe Tudor a fost modernizată cu sprijinul Consiliului Judeţean. La secţia ATI de la Spitalul 700 chiar avem nevoie de modernizare, deoarece aceasta nu a fost reabilitată niciodată de la darea în folosinţă a Spitalului; au fost făcute doar mici reparaţii de întreţinere”, a adăugat Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgu-Jiu.

Cu toate acestea, conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu aşteaptă sumele de bani menţionte, cu care să continue procesul de modernizare a unităţii. Între timp, se fac eforturi pentru ca activitatea în spital să se desfăşoare în condiţii bune chiar şi pe timp de criză. „Facem eforturi să funcţionăm aşa cum trebuie, pentru toţi pacienţii, dar mai ales pentru urgenţe, deoarece acolo sunt cele mai multe cazuri”, a explicat Pălivan.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here