Aproape 1.500 tone de material antiderapant, pe drumurile din Gorj

280

De vineri seara, până duminică după-amiază, angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Gorj au lucrat la foc continuu pentru a deszăpezi arterele rutiere judeţene. În perioada menţionată au fost împrăştiate 1.450 tone de material antiderapant şi s-a intervenit cu 45 de utilaje cu lamă şi răspânditor, 13 încărcătoare şi două autofreze de mare putere.

Lupta cu nămeţii nu a fost deloc uşoară pentru angajaţii Secţiei Drumuri Naţionale Gorj. De vineri seara, de când judeţul nostru s-a aflat sub incidenţa unui cod portocaliu de viscol şi ninsori, drumarii au lucrat la foc continuu. Până duminică după-amiaza, pe arterele rutiere judeţene s-au împrăştiat aproape 1.500 tone de material antiderapant, fiind scoase în stradă mai multe utilaje de deszăpezire. „Din seara zilei de 24 ianuarie, ora 20, când a început să se aştearnă zăpada, până în după-amiaza zilei de 26 ianuarie, am împrăştiat 1.450 tone de material antiderapant. S-a acţionat cu 45 utilaje cu lamă şi răspânditor material antiderapant, 13 încărcătoare, două autofreze de mare putere. Nu au fost incidente, nici accidente şi nu am avut nici reclamaţii întemeiate”, a confirmat Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.
Acţiunea de deszăpezire din perioada menţionată s-a desfăşurat sub coordonarea directă a prefectului judeţului Gorj, dar şi a directorului regional al DRDP Craiova, Adrian Lumezeanu. În continuare, drumarii rămân în acţiune, chiar dacă avertizarea cod portocaliu a fost ridicată.
Dat fiind faptul că în Gorj continuă să ningă, se va acţiona în permanenţă pe toate arterele, pentru ca traficul rutier să se desfăşoare fără probleme.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here