Aparatură medicală nouă, la Spitalul Orăşenesc Novaci

198

IMG_3125Conducerea Spitalului Orăşenesc Novaci a achiziţionat aparatură medicală nouă, în valoare de aproximativ 4 miliarde lei vechi. Banii au provenit din Fondul de Dezvoltare al spitalului. Investiţiile în aparatură nu se opresc aici, managerul unităţii precizând că şi anul viitor se vor mai face astfel de achiziţii.

La ora actuală, Spitalul Orăşenesc Novaci dispune de condiţii excelente pentru pacienţii săi. Conducerea acestei unităţi spitaliceşti se preocupă în permanenţă să asigure tot ce este necesar pentru ca actul medical să se realizeze la standarde înalte.

Aparatură nouă, de 4 miliarde lei

Recent, conducerea spitalului din Novaci a reuşit să achiziţioneze aparatură medicală de ultimă generaţie. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproape 4 miliarde lei vechi. Importanţa acestei achiziţii este nemăsurată în cuvinte, cu atât mai mult cu cât deja s-a pus în funcţiune o parte din aparatură, dovedindu-şi astfel eficienţa. „Am adus la spitalul nostru un aparat medical de ultimă generaţie, un electrocauter. Deja s-au făcut două intervenţii – histerectomii totale – cu acest aparat; pacientele erau tinere, puţin peste 40 de ani şi au suportat cu bine intervenţiile. Am mai luat, de asemenea, un walter EKG, walter TA, ventilator şi alte aparate de care aveam nevoie. Mai vrem să cumpărăm un defibrilator. Pentru toate aceste achiziţii am cheltuit patru miliarde lei vechi, bani proveniţi din Fondul de Dezvoltare al spitalului. Şi anul viitor vom mai lua aparatură medicală”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Spitalul Novaci, dotat cu aproape tot ce-i trebuie

După cumpărarea acestor aparate medicale, la spitalul din oraşul Novaci există cam tot ce trebuie pentru desfăşurarea activităţilor medicale pe care le asigură bolnavilor. „Avem aproape tot ce ne trebuie pentru specialităţile noastre. În continuare, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a mai cumpăra câte ceva, pentru a reuşi să asigurăm condiţiile necesare desfăşurării activităţii medicale la cele mai înalte standarde posibile”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. De precizat că Spitalul Orăşenesc Novaci se află la aproximativ 18 kilometri de staţiunea Rânca. Această unitate spitalicească asigură asistenţă medicală completă pentru aproximativ 61.000 de locuitori din oraşul Novaci, dar şi pentru cele şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia şi staţiunea Rânca.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here