Apa din Turcineşti nu stinge conflictul Popeangă-Romanescu

258

romanescu popeangaInvestiţia de apă de la Turcineşti a creat un conflict deschis între deputatul PSD, Vasile Popeangă, şi fostul deputat PD-L, Marcel Romanescu. Asta după ce Popeangă a menţionat ieri că recepţia investiţiei de apă din această localitate nu ar fi fost făcută pe motiv că subprefectul Romanescu ar fi stopat acest demers, ca urmare a unor interese proprii.

Romanescu a contestat toate aceste acuzaţii.

Localnicii din Turcineşti nu mai au, la început de an, apă la robinete deoarece recepţia investiţiei realizată în această comună nu s-a mai fi realizat. Vina i-ar aparţine şi subprefectului Marcel Romanescu, a susţinut, ieri, parlamentarul Vasile Popeangă. “Toate aceste reclamaţii şi sesizări şi atitudini ale Prefecturii, contrare acestei recepţii, sunt coordonate de subprefectul Romanescu care pretinde că el ar fi adus fondurile pentru lucrarea respectivă, ceea ce nu este adevărat. El are un oarecare necaz că nu a câştigat cine trebuia Primăria Turcineşti. Eu dezavuez această atitudine a subprefectului Romanescu deoarece alimentarea cu apă a funcţionat de acum cinci luni dar constructorul a întrerupt pompele pentru că trebuie să mai plătească energia electrică. Pun şi eu o întrebare. La câte lucrări din Gorj s-a implicat prefectura. S-a implicat subprefectul Romanescu care, probabil, are această realizare de doi ani de când este subprefect. Şi mai are una că şi-a pus fratele director la ITM”, a declarat deputatul Popeangă.

Cetăţean de onoare la Turcineşti

Marcel Romanescu nu a rămas impasibil la declaraţiile făcute de pesedistul Popeangă. “El (n.r. Popeangă) ştie foarte bine legea. Cunoaşte faptul că fiind parlamentar are imunitate pe declaraţii, din acest punct de vedere el putând să îşi asume sau nu aceste declaraţii pentru că ştie că nimeni nu îi poate face nimic. Mai mult decât atât vreau să îl anunţ pe Popeangă că cel care a fost preşedintele comisiei de recepţie de la Turcineşti este viceprimarul Modrea. Poate dânsului îi spune ceva mai mult acest nume, mie mai puţin. Ştiu foarte bine că, cel puţin în campania din 2008 el a susţinut candidatura lui Modrea”, a declarat Romanescu.

Subprefectul recunoaşte implicarea sa în problema apei din Turcineşti. “În privinţa implicării mele la Turcineşti, da, este o implicare prin aducerea acelor fonduri iar martori sunt cei care au participat cu mine la toate întrunirile pe care le-am avut la Bucureşti, adică Manta şi Morega. Mai mult decât atât primarul dânsului de la Turcineşti mi-a oferit titlul de cetăţean de onoare al localităţii, cu unanimitatea de voturi a tuturor consilierilor din Consiliul Local Turcineşti. În privinţa implicării mele, eu nu am trecut în ultimii doi ani de zile niciodată pe la primăria Turcineşti ca să discut cu unul sau altul ca să influenţez, şi, să nu uităm că acea comisie de recepţie era formată din reprezentanţii primăriei şi ai Consiliului Judeţean, iar când s-a luat o astfel de decizie s-a luat cu unanimitate. Deci dacă nu s-a făcut recepţia până acum nu putem discuta despre factorul politic. Eu nu pot să influenţez. Spre deosebire de Popeangă eu stau în Turcineşti, ori stau în Rugi şi mi-aş fi dorit să am apa la poartă de doi ani de zile, dar nu o am nici acum iar pentru mine este o mare dezamăgire”, a completat înaltul funcţionar public.

Mesaj pentru Popeangă

În final, subprefectul a avut şi un mesaj pentru parlamentarul PSD. “Vreau să îi transmit lui Popeangă că mi-aş dori să facă şi dânsul ce am făcut eu în calitatea mea de parlamentar măcar pentru locuitorii comunei din care am provenit dar şi pentru locuitorii judeţului Gorj, măcar atât”, a conchis subprefectul Romanescu.

Reamintim că pentru aceeaşi investiţie a intervenit şi senatorul PD-L, Ion Ruşeţ, care a făcut o interpelare sesizând despre investiţia cu probleme de la Turcineşti. De asemenea, primarul localităţii a făcut numeroase demersuri pentru a demonstra că lucrarea privind investiţia de apă de la Turcineşti s-a realizat corect.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here