Anunțul meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

91

Potrivit ANM, în Oltenia, în perioada 25 – 27 septembrie va fi caracterizată de o vreme mai rece decât ar fi normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu maxime de 16…19 grade și minime de 3…6 grade, mediat regional -valori nocturne în jurul a 0 grade fiind posibile la mijlocul săptămânii în zona subcarpatică unde vor fi condiții de brumă. O creștere de temperatură este estimată pentru intervalul 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de cel normal.

Pentru cea de-a doua săptămână, deși vor fi posibile variații de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul celor specifice începutului de octombrie.
Condițiile de ploaie vor fi reduse în cea mai mare parte a intervalului de referință, totuși
estimările indică o probabilitatea mai ridicată pentru ploi locale în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 3 – 5 octombrie.

La munte, intervalul de referință va debuta cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de
temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4…9 grade și minime negative în toate masivele montane. Încălzirea vremii din intervalul 28-29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, deși sunt de așteptat variații termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menținerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obișnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată.
Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referință, când, la peste 1800 m
altitudine, pot apărea precipitații mixte. Apoi, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie și în perioada 2-5 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here