Angheloiu vede o greşeală că CEO este pe primul loc în lista neagră a Statului

219

Radu Angheloiu, copreşedinte ALDE Gorj, nu este de acord cu raportul Ministerului Finanţelor care poziţionează Complexul Energetic Oltenia pe primul loc în topul societăţilor neprofitabile cu capital de stat. Politicianul susţine că sigur este o greşeală poziţionarea CEO înaintea Complexului Energetic Hunedoara, acesta având convingerea că administraţia companiei va veni cu documente care să spună că lucrurile sunt contrare celor prezentate de acest organism al statului.

Statul este acţionar la 299 de companii, dintre care 154 au avut anul trecut profit, iar 24 au avut cheltuieli egale cu veniturile. Restul de peste 121 au înregistrat pierderi de peste 2,3 miliarde de lei. Pe primul loc însă în topul societăţilor neprofitabile se află Complexul Energetic Oltenia, potrivit unui raport al Ministerului Finanţelor, elaborat pe 2014. Situaţia companiilor de stat cu probleme financiare va fi analizată de autorităţile române împreună cu instituţiile financiare internaţionale, în următoarele două luni, a anunţat ministrul Finanţelor. De altfel, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a vorbit, recent, despre companiile cu probleme care ar trebui privatizate, astfel: “Atât BERD, cât şi Banca Mondială au o astfel de expertiză şi împreună să lucrăm şi să definitivăm ce trebuie făcut cu fiecare companie de stat, pas cu pas, fiecare etapă, pentru ca ea să fie privatizată sau dacă se impune acest lucru să fie închisă, pentru că nu ne mai permitem să cheltuim din banii publici în astfel de zone”.

“Sigur e o eroare”!
Din cele 121 de companii care nu sunt profitabile, cele mai mari pierderi le-au avut anul trecut Complexul Energetic Oltenia – 693 de milioane de lei şi Complexul Energetic Hunedoara – 352 de milioane de lei. Pe locul trei se află TAROM, cu 110 milioane de lei, urmat de Compania Naţională a Uraniului, cu 103 milioane de lei. Pe următoarele poziţii sunt Romaero, cu 45 de milioane de lei, şi CFR Marfă, cu 27 de milioane de lei, potrivit unui raport al Finanţelor.
Deşi Ministerul Finanţelor a întocmit documentul pe cifre şi profitabilitate, Radu Angheloiu(ALDE) nu crede însă că raportul în cauză a fost întocmit corect. “Situaţia este inexactă. Nu poţi compara CEO cu Complexul Hunedoara la profitabilitate, deoarece între cele două este o diferenţă ca de la cer la pământ. Din câte ştiu eu, CEO are datorii zero la stat, iar vizavi de profitabilitate până acum lucrurile sunt pe plus la această societate. Chestiunea legată de privatizare s-a mai luat în calcul, cu un pachet minoritar, dar ştiu că se renunţase la idee. Vom vedea, eu tot cred că situaţia este greşit întocmită, deoarece nu se poate ca CEO să fie înaintea CEH. Eu sunt convins că administraţia CEO va veni cu documente care să spună că lucrurile sunt contrare”, a declarat Radu Angheloiu.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Asta chiar e batut in cap . El crede ca raportarile Ministerului Finantelor sunt ca fituicile lui de la ARR. Un incapabil si incompetent . cum o fi ajuns director ? Pe pile sau pe spaga ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here