Angheloiu: ,,Morega nu este un pericol pentru noua Alianţă”

362

angheloiuVicepreşedintele PNL Gorj, Radu Angheloiu, consideră că Alianţa de Centru Dreapta, creată recent între liberali şi conservatori, are şanse mari să funcţioneze, la capacitate, în judeţ.

Mai mult, vicepreşedintele Consiliului Judeţean chiar menţionează că această alianţă nu va fi pusă în pericol nici măcar dacă fostul şef al PNL, Dan Ilie Morega, ar deveni preşedintele PC Gorj.

Liberalul Radu Angheloiu a comentat şi el, în ultimele zile, despre noua alianţă formată la nivel naţional, subliniind avantajele pe care le va avea acesta, pe viitor, pentru gorjeni. ,,Legat de avantaje şi dezavantaje, fără doar şi poate, situaţiile la nivelul organizaţiilor judeţene PNL şi PC sunt diferite. Există însă o disciplină de partid, un interes comun în ceea ce priveşte situaţia la nivel naţional, doleanţele cetăţenilor acum, şi asta va crea un echilibru la nivelul celor două partide. De aceea cred că, în ideea asigurării unei alternative viabile, serioase, imediate pentru cetăţeni şi României, acestea vor constitui adevărata prioritate în construcţia realizată acum, iar, din acest motiv, alianţa nu poate avea decât avantaje”, a declarat Angheloiu.

Disensiunile rezolvate

În ce priveşte colaborarea dintre Ilie Petrescu şi Dian Popescu, dar şi cea dintre cei doi şi, eventual, Florin Cârciumaru, liberalul Agheloiu spune: ,,în politică trebuie să laşi tot timpul posibilitatea de a deschide noi drumuri de colaborare, noi posibilităţi de înţelegere şi cred că, în acest context, nu vor fi greutăţi deosebite în a se asigura, şi la nivel judeţean, o colaborare bună, în noua Alianţă. De asemenea, nu cred că vor interveni, între cele două partide, disensiuni care să nu se poată rezolva prin discuţii, prin contacte directe la nivelul organizaţiei judeţene Gorj, între cele trei partide vizate. În ce îi priveşte pe cei trei preşedinţi de partide, Cârciumaru, Popescu şi Petrescu, eu cred că ei vor avea înţelepciunea şi decenţa dar şi responsabilitatea să găsească, în situaţia în care această alianţă, sub forma aceasta, se va contura, cea mai bună soluţie pentru electoratul gorjean. Asta printr-o acţiune comună şi un demers transparent. Toţi sunt oameni cu experienţă, cu o anumită viziune în ceea ce priveşte problemele societăţii, la nivelul judeţului Gorj, cu pârghii deosebite şi cred că, împreună vor reuşi să găsească soluţiile necesare unei conlucrări adevărate. Acum există însă Alianţa de Centru Dreapta, dar cea privind alianţa cu PSD încă nu este conturată suficient”.

Fără resentimente

Angheloiu a discutat fără resentimente şi despre Dan Ilie Morega, parlamentarul independent care a cerut de mai multe ori ca liberalul să fie demis din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Radu Angheloiu a menţionat astfel că, în situaţia în care conservatorii vor avea un nou preşedinte, instalarea lui Morega la cârma PC Gorj nu va schimba cu nimic felul în care Alianţa de Centru Dreapta va funcţiona la nivelul judeţului şi nici colaborarea dintre cele două partide PC şi PNL. ,,Discuţiile din PC de care vorbeşte Dan Ilie Morega sunt încă o confirmare a faptului că acesta este un om politic cu notorietate consistentă la nivelul judeţului Gorj, un om politic care doreşte să îşi continue activitatea, nu de pe orice poziţie ci de pe una similară celei pe care a avut-o la PNL Gorj. În ceea ce priveşte celelalte contacte de care spune dânsul ştiu doar că, iniţial, Petrescu spunea că îşi însuşeşte, dacă se va impune acest lucru, o conducere asigurată de Morega. Dacă se va întâmpla însă asta, în opinia mea, Morega nu este un pericol pentru Alianţă”, a declarat Angheloiu.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here