Angajaţii Spitalului Municipal Motru, pregătiţi de grevă

184

Uniunea Judeţeană SANITAS GORJ atrage atenţia conducerii Spitalului Municipal Motru, că la nivelul acestei instituţii, există premisele declanşării unui conflict de muncă urmare a repetatelor încălcări ale contractului colectiv de muncă prin neachitarea drepturilor de personal negociate. Sindicaliştii cer, totuşi, soluţionarea problemelor fără a fi nevoie să se declanşeze o grevă, interesul pacientului fiind cel care primează.

Reprezentanţii SANITAS Gorj sunt nemulţumiţi de modul în care membrii de sindicat, angajaţi ai Spitalului Municipal Motru, sunt răsplătiţi pentru activitatea desfăşurată. Astfel, nemulţumiţi de situaţia actuală, sindicaliştii atenţionează conducerea spitalului, spunând că există posibilitatea declanşării unui conflict de muncă. „În scopul prevenirii unei asemenea situaţii, nedorite de noi, care ar putea avea efecte negative asupra desfăşurării în condiţii normale a actului medical din unitatea dumneavoastră, vă rugăm să remediaţi situaţia existentă şi să achitaţi cu celeritate drepturile restante. În caz contrar, UJT SANITAS Gorj în calitate de reprezentant al tuturor membrilor de sindicat SANITAS, va susţine demersurile Sindicatului SANITAS Motru, prin toate metodele şi mijloacele conferite de lege”, se arată într-o adresă a SANITAS.

Se cer măsuri concrete
Liderii SANITAS spun că în condiţiile în care, pe parcursul săptămânii 01-05.07.2013, nu vor exista măsuri concrete care să dezamorseze situaţia creată, „ne vedem nevoiţi să aducem la cunoştinţa instituţiilor statului, cu atribuţii în respectarea şi promovarea drepturilor salariale (ITM, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii) a problemelor cu care se confruntă membrii noştri de sindicat din Spitalul Municipal Motru”.
Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj speră ca lucrurile să se rezolve fără a fi necesare măsuri de protest. „Pentru noi, primordial este interesul pacientului, însă situaţia actuală a salariaţilor Spitalului Municipal Motru este gravă şi trebuie să se rezolve. Ştiu că se poate. Trebuie să se şi vrea”, menţionează Popa.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here