Angajaţii spitalului din Târgu-Cărbuneşti, la zi cu salariile şi tichetele

174

spital carbunestiConducerea Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti a reuşit să gestioneze bugetul unităţii, astfel încât angajaţilor să li se asigure tichetele de masă şi salariile, la zi. Vestea că este posibil să se deblocheze câteva posturi în vederea angajării a fost bine primită; totuşi managerul Constantin Târziu spune că dacă nu creşte şi bugetul, în acelaşi timp, vor apărea probleme în privinţa încadrării în procentul de 70% cheltuieli de personal.

Să fii managerul unui spital într-o perioadă atât de dificilă, cum este cea în care se află acum întreg sistemul sanitar, nu e lucru uşor. Totuşi, cei care conduc spitalele din judeţul nostru fac calcule peste calcule şi sunt mereu în căutarea celor mai bune soluţii pentru pacienţii lor, dar şi pentru personalul din subordine. Chiar şi aşa, în ciuda calculelor, bugetele sunt insuficiente la unele unităţi spitaliceşti gorjene; acolo angajaţii nu au mai primit tichetele de masă de câteva luni. Totuşi, directorii acestor spitale se bucură că reuşesc să dea măcar salariile la timp.

Sunt şi cazuri ceva mai fericite, unde cheltuielile de personal nu depăşesc 70% din bugetul unităţilor nici dacă se dau tichetele de masă. În această fericită situaţie de află Spitalul Orăşenesc Novaci, dar şi Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

La Cărbuneşti se dau tichetele de masă

Salariaţii Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti nu primesc doar salariile la timp, ci şi tichetele de masă. „Noi suntem la zi cu plata salariilor, dar şi cu tichetele de masă. Reuşim să ne încadrăm în acel procent, de 70% cheltuieli de personal”, confirmă Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

Dacă acum reuşeşte să asigure obligaţiile salariale către angajaţi, directorul Târziu spune că în eventualitatea unor noi angajări ar fi nevoie de o majorare a bugetului, altfel ar apărea probleme. „Dacă nu creşte bugetul şi ne dau voie să angajăm, nu e bine pentru că nu mai reuşim să ne încadrăm în procentul de cheltuieli”, menţionează Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

La sfârşitul săptămânii trecute, conducerea spitalului din Târgu-Cărbuneşti a transmis la Direcţia de Sănătate Publică Gorj numărul posturilor vacante, în vederea deblocării lor şi organizării concursurilor de angajare. Astfel, la acest spital ar fi nevoie de 11 medici, dintre care patru pentru Primiri – Urgenţe şi şapte specialişti, dar şi de 10 asistente şi patru infirmiere.

Deşi este necesar să se facă aceste angajări, managerul Constantin Târziu recunoaşte că speră să crească şi bugetul concomitent cu numărul angajaţilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here