Angajații Primăriei Motru nu și-au luat salariile

1269

Sunt din nou probleme cu salariile la Primăria Municipiului Motru. Funcționarii ar fi trebuit să primească lefurile încă de pe data de 7 octombrie, dar vistieria primăriei este goală. Primarul Gigel Jianu își pune speranța în rectificarea bugetară anunțată pentru astăzi. „Guvernul a crescut foarte mult cheltuielile și ne-a tăiat veniturile”, spune Jianu, acuzat că nu a prevăzut în buget cheltuielile cu personalul pentru întreg anul 2019.

Primăria Motru a amânat, pentru trimestrul IV, multe dintre facturi, uitându-se lung după rectificarea bugetară promisă încă din luna septembrie. Așa se face că cei peste 180 de salariați ai Primăriei Motru au întârzieri la salarii, iar alte drepturi au fost amânate pentru finalul acestui an.

„Aceeași poveste”
Funcționarii ar fi trebuit să aibă banii în buzunar încă de acum patru zile. „E aceeași poveste, dar nu este o noutate. Am știut asta de la începutul anului, când a apărut Legea bugetului, că vom rămâne fără bani în august. Așteptăm rectificarea de vineri. Doamna premier a spus că rectificarea este făcută. Din ce m-am interesat eu acolo, știu că, tehnic, rectificarea este făcută, se aștepta politic să se dea drumul prin hotărâre de guvern. Guvernul a trimis în teritoriu tuturor primăriilor niște machete, pe care fiecare primărie le-a completat, datele le au, dar nu știu de ce au întârziat exagerat de mult cu această rectificare”, susține primarul Gigel Jianu.
Autoritățile locale ar avea nevoie de peste 12 milioane de lei, pentru a încheia anul cu bine.

Fără normă de hrană și vouchere de vacanță
În plus, nici până acum, angajații primăriei nu au primit indemnizația de hrană și voucherele de vacanță. Aceste drepturi au fost amânate pentru finalul acestui an. „Când am văzut care este situația cu banii, ca să putem să prindem salarii mai multă vreme, am făcut o înțelegere cu sindicatele, un protocol, prin care norma de hrană și voucherul de vacanță să fie acordate în trimestrul IV, după rectificare, exact așa scrie în protocol. Noi ne-am făcut calcule, asta după ce Guvernul a crescut foarte mult cheltuielile. Ne-au dat tot felul de drepturi, au crescut salariile, dar ne-au tăiat veniturile”, ne-a declarat primarul Jianu. Unii dintre salariați reclamă faptul că nu le-a fost acordat nici sporul pentru condiții vătămătoare, iar bugetul a fost „construit” doar până în luna august, nefiind prevăzuți bani pentru salarii pentru tot anul 2019.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here