Angajați ai Novara Impex SRL au introdus telefoane mobile în Penitenciarul Târgu-Jiu! – Vinovații, sancționați să viziteze deținuții, deși nu au făcut asta vreodată

337

Firma Novara Impex SRL din Craiova, care prestează lucrarea de supraînălțare din incinta Penitenciarului Târgu-Jiu, este în mijlocul unui scandal, după ce doi angajați ai societății din Craiova au fost prinși de personalul închisorii intrând cu telefoanele mobile în unitatea de detenție. Situația s-a repetat timp de două zile, în decursul lunii trecute, iar măsura luată de conducerea închisorii a fost doar o interdicție temporară pentru cei vinovați. Reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor(FSANP) au făcut public incidentul solicitând anchetarea evenimentului de către organele competente, considerându-se astfel că s-a favorizat și, totodată, încurajat introducerea telefoanelor mobile în Penitenciarul Târgu-Jiu cu scopul ca aparatele să ajungă la deținuți.

Potrivit reprezentanților FSANP, în data de 26 iunie 2018, un instalator de la firma constructoare Novara Impex SRL ar fi încercat să introducă ilegal un telefon mobil unuia dintre deținuții custodiați în Penitenciarul Târgu-Jiu, însă a fost descoperit de către agenții din postul de control nr.1 al unității. Drept urmare, directorul adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar, comisar de penitenciare Teodor Iancu, aflându-se la comanda unității, i-ar fi dat muncitorului doar o interdicție de a mai vizita Penitenciarul Târgu-Jiu. “Revelația sau un “apel telefonic” de la cineva l-a făcut pe domnul DASDRP, Iancu Teodor, ca în ziua următoare (27 iunie 2018), să ridice măsura dispusă și să permită în continuare muncitorului infractor să aibă acces în penitenciar, motivând că este “singurul instalator al firmei constructoare“, a făcut public Cosmin Dorobanțu, secretarul general al FSANP.

Telefoane cu profit!
Sindicalistul susține, de asemenea, că adjunctul Iancu Teodor ar fi dispus, culmea, interdicția instalatorului de a vizita un deținut timp de 6 luni, deși muncitorul infractor nu a vizitat niciodată vreun condamnat din unitatea de detenție municipală. “DASDRP este responsabil cu prevenirea introducerii telefoanelor mobile în penitenciar, luând măsurile necesare în acest sens, iar Teodor Iancu a luat una care a fost eficientă doar 2 zile. Capabil omul, nu?! Văzând că afacerea introducerii telefoanelor mobile la deținuți este profitabilă pentru angajații de la Novara Impex SRL, în data de 29 iunie 2018, un alt angajat a încercat să introducă prin aceeași metodă un telefon în penitenciar, încurajat probabil de lipsa unei măsuri administrative eficiente împotriva colegului muncitor, care a încercat cu două zile înainte să introducă telefoane mobile în Penitenciarul Taârgu-Jiu. Iată, deci, cum adjunctul de la pază Iancu Teodor, prin deciziile pe care le ia, încurajează fenomenul introducerii telefoanelor mobile în Penitenciarul Târgu-Jiu”, a completat secretarul general FSANP. Liderul sindical subliniază că cele două evenimente nu au fost raportate FSANP, nefiind trecute în “lista evenimentelor negative produse în sistemul penitenciar în zilele de 26 și 29.06.2018”, cerând organelor de cercetare penală să se sesizeze. După ce problema a fost expusă în spațiul public, reprezentanții Novara Impex SRL au decis să nu mai lucreze cu cei doi angajați, cel puțin nu la investiția de la penitenciar.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here