Andrieș prefațează meciul de la Turda: „Va fi un război al răniților!”

298

Energia revine în Liga Națională pentru meciul cu Potaissa Turda după rușinea din Cupa EHF și speră să-și refacă moralul și linia de clasament cu un succes în Ardeal.

Înainte de a se deplasa spre Turda, pentru meciul cu Potaissa, antrenorul Energiei a ținut să facă o declarație prin care să-și descarce elevii de povara rușinosului eșec din meciul cu Dinamo: „Principalul vinovat pentru ceea ce a fost la Dinamo sunt eu. Eu sunt vinovat de acel rezultat. După meciurile care urmează care se vor juca într-o perioadă scurtă eu voi lua anumite decizii. Vreau ca băieții să fie lăsați în pace, toată vina este a mea. Mi-o asum. Sper ca lucrurile să meargă bine în continuare, să strângem puncte. După această perioadă voi face o analiză și vom vedea unde suntem și apoi vom discuta. Este normal să se ia anumite măsuri. Vom vedea ce măsuri, nu pot spune mai multe. Probabil le înțelegeți printre rânduri. Ne dorim de la aceste jocuri victorii, să facem uitat ceea ce am realizat în Europa, pentru a ne realiza obiectivul trebuie să câștigăm”, a declarat Liviu Andrieș, al cărui discurs a lăsat loc unor speculații cu privire la viitorul său la cârma echipei.

Vor să spargă gheața în deplasare
Energia nu a reușit încă să obțină nimic din deplasările susținute, iar programul i-a oferit din plin ocazii de a o fi făcut până acum. În două rânduri a fost foarte aproape de rezultate foarte bune, a pierdut greu, după prelungiri, Supercupa și a fost la un pas de a scoate măcar un punct din partida de la Călărași, dar ambele partide au avut aceeași soartă la final, victoria a fost a adversarelor întâlnite. În celelalte două jocuri disputate, Energia a capotat lamentabil, Vasluiul și Dinamo măturând pe jos cu elevii lui Andrieș. Antrenorul gorjenilor crede că echipa sa nu este încă suficient de omogenă, aceasta fiind și una din cauzele parcursului slab de până acum: „Nu am reușit să aducem puncte de afară. Au venit 13 jucători, este nevoie de timp pentru a se omogeniza, dar timpul nu ne așteaptă. Sunt jucători de valoare, dar au nevoie să joace mai mult, să se închege relațiile de joc. Pe apărare, excepție făcând doar ultimul meci, cel cu Dinamo, lucrurile au mers bine. Pe atac sunt probleme. E nevoie de timp pentru omogenizare”, a mai declarat Liviu Andrieș.

soldanescuPresiune mai mare pe Potaissa
Războiul răniților, așa cum numește Andrieș duelul din această seară, pare a avea o mică favorită, iar aceasta ar trebui să fie Energia, care are o situație puțin mai bună în clasament și, implicit, o presiune ceva mai mică pe umeri: „La Turda trebuie să câștigăm, ei vin după trei eșecuri la rând, și ei sunt avizi după puncte. Va fi un război al răniților. Sper ca noi să luăm cele 3 puncte. Presiunea mai mare va fi pe Turda, nu pe noi. Și la noi atârnă eșecurile, dar trebuie să ne mobilizăm, avem nevoie de victorie”, a mai spus antrenorul echipei târgujiene.

Ar fi vrut meciul la TV
Partida dintre Potaissa Turda și Energia nu se va mai vedea la TV, deși inițial meciul a fost trecut ca fiind televizat. Antrenorul Liviu Andrieș crede că un meci televizat ar fi ajutat echipa sa: „Va fi foarte greu, din păcate nu se transmite la tv, va fi foarte greu”. Și portarul Adrian Țenghea, autor al câtorva partide foarte bune în debutul sezonului, dar cu o evoluție ștearsă, în nota întregii echipe, la meciul din Cupa EHF, ar fi vrut meciul la TV, televizarea fiind, în opinia sa, și o garanție a unui arbitraj corect: „Va fi un meci greu la Turda, cu atmosfera de acolo și poate cine știe de ce arbitraj vom avea parte, dar noi nu ne dăm bătuți și vom merge acolo să facem un meci bun și să câștigăm”, a declarat portarul Energiei

„Printr-o dăruire exemplară vom putea câștiga meciul cu Potaissa, chiar dacă și cei de la Turda vor fi la rândul lor ambițioși, pentru că au avut un start de campionat nereușit. Cred că va fi un meci frumos, deschis oricărui rezultat. Va fi și un meci încrâncenat, dar de obicei astfel de meciuri sunt frumoase, mai ales când vezi că jucătorii dau totul pentru a câștiga. În mod sigur și noi și ei vom da totul pentru a câștiga și atunci în mod cert va fi un meci frumos. Ambiția și cineva va greși mai puțin va avea sorți de izbândă în acest meci. Timpul nu ne iartă pentru că vin meciurile celelalte în foarte scurt timp. Nu avem timp să stăm cu capul plecat pentru că vin meciuri grele peste noi. Probabil că după acel ghinion din Supercupă, pentru că dacă am fi câștigat trofeul și-l aduceam aici la Târgu-Jiu, aveam alt moral și startul nostru era cu totul altfel. Așa a fost să fie și trebuie să trecm cât mai repede peste aceste rezultate nefavorabile”, Bogdan Șoldănescu, pivot al echipei de handbal Energia Târgu-Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here