Andrieș: “Ar fi un dezastru să pierdem!”

280

Energia joacă, astăzi, primul meci oficial pe teren propriu în noul sezon. Până acum evoluțiile au fost oscilante în cele două partide jucate, dar Andrieș crede că la meciul cu Danubius Galați nu va fi loc de surprize.

Una caldă și alta rece, ca dușurile scoțiene, așa a fost evoluția echipei de handbal a Energiei în acest debut de sezon. Gorjenii au două eșecuri la activ, dar înfrângerea din Supercupă a durut doar prin pierderea trofeului, per ansamblu ea arătând multe lucruri pozitive, lucruri pozitive pe care jocul de la Vaslui le-a șters repede cu buretele, din păcate. Eșecul de la Vaslui a fost pus de antrenorul Liviu Andrieș și pe o prea mare încredere cu care jucătorii săi au început meciul: “Îmi reproșez că nu am reușit să-i motivez, să-i fac să joace și să înțeleagă că meciul nu e atât de simplu. Am plecat prea plini de noi, am zis că este prea simplu și acest lucru ne-a fost fatal”, a analizat Andrieș eșecul din prima etapă a Ligii Naționale.

Eșecul, exclus din start
Tehnicianul Energiei, Liviu Andrieș, spune despre meciul cu echipa gălățeană că nu este unul pe care echipa sa să-l câștige fără să joace, dar are încredere că victoria va fi de partea echipei pe care o antrenează: “Nici nu trebuie să concepem că am putea pierde acest joc! Ar fi un dezastru. Suntem obligați să câștigăm acest meci. Nici nu se pune problema să nu câștigăm, sunt sigur că vom câștiga acest meci”. Tehnicianul târgujian spune și că eșcul din prima etapă ar trebui să-i trezească pe jucătorii săi la realitate: “A fost un duș rece, sper că a venit la momentul oportun, un duș care să ne pună cu picioarele pe pământ, care ne-a arătat că fiecare joc are importanța lui și că are greutatea lui”.
Liga Națională de handbal masculin începe cu un program condensat, cu meciuri la trei zile, însă antrenorul Liviu Andrieș consideră că are la dispoziție un lot cu care poate să răspundă pozitiv acestei provocări: “Putem face față unui program din trei în trei zile pentru că la Vaslui am încercat să folosesc toți jucătorii. Avem un joc acasă, cu Galațiul, și din nou vor avea toți minute, vor fi împărțite, nu vom avea jucători care să evolueze 60 de minute, care să suporte o presiune fizică foarte mare. Deci eu zic că vom face față”, a mai spus Andrieș.

“Întâlnim o echipă care a fost înscrisă în Liga Națională datorită retragerii celor două echipe, HCM Constanța și Știința Bacău. După cum am văzut în prima etapă, niciun meci nu este simplu, oaspeții, chiar dacă au câștigat, au făcut-o foarte, foarte greu. Nu este un meci simplu, dar sunt sigur că băieții îl vor câștiga și vom obține primele trei puncte din acest campionat”, Liviu Andrieș, antrenor Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here