Andrei Maioreanu are ambiții foarte mari pentru sezonul viitor – „Vreau o echipă care să facă cea mai bună figură din istoria handbalului gorjean”

219

Echipa de handbal a Energiei intră, după câte se pare, într-o nouă eră, una în care ambițiile sunt mari, iar investițiile, pe măsură.

Acest sezon este aproape de final, Energia caută să prindă un loc care să o trimită în competițiile europene, însă nu acesta este apogeul pe care Andrei Maioreanu vrea să-l atingă. Președintele secției de handbal a clubului gorjean are în proiect o echipă cu care să poată emite chiar pretenții la supremația handbalului românesc, una pe care HCM Constanța o deține de ani buni. Pentru a putea să se lupte de la egal la egal cu HCM Constanța, echipă care deja scrie istorie în Cupa EHF, unde este la o dublă cu suedezii de la Lugi de Final Four-ul ce se va disputa la Berlin, Energia are nevoie de întăriri, iar Maioreanu a dat de ceva vreme startul negocierilor.

Negocieri pe două paliere
Întărirea echipei se va face aducând jucători de valoare, cu care echipa gorjeană să aibă obiectiv clasarea pe locurile 1-3. „În acest moment vă spun că sunt foarte preocupat de negocieri pentru a aduce jucători buni la echipă. O să facem o echipă capabilă să atace primele trei locuri, locul 2 şi chiar titlul naţional. Când afirm asta ştiu ce spun”, a declarat Andrei Maioreanu despre intențiile pe care le are. Un palier de negocieri îl reprezintă cel al jucătorilor din campionatul intern, iar Maioreanu vrea jucători chiar de la principalele contracandidate la primele poziții: „Negocierile s-au dus cu jucători buni de la echipe tari din Liga Naţională, şi aici pot vorbi de Constanţa sau Bacău. Avem două certitudini în acest moment. Oricum sunt doi jucători care sunt în primii 4-5 din România. Un transfer, din punctul meu de vedere, este cel mai important din handbalul românesc. Trebuie să ne înţelegeţi, nu putem da numele jucătorilor cu care ne-am înţeles pentru că suntem încă în plin sezon, ei sunt angrenați la echipele unde joacă şi nu este corect. După finalul sezonului ne vom pune la masă şi vom discuta concret”, a mai precizat președintele echipei gorjene.
Al doilea palier de discuții se poartă cu jucătorii din străinătate, iar Maioreanu spune că are ca țintă jucători din campionatele puternice ale Europei: „Mai negociez cu alţi jucători, doi din Asobal, un portughez care joacă în Ungaria, un pivot din Germania. Sunt discuţii. Aş vrea să aducem cinci jucători pentru a întări echipa. Vreau clar o echipă care să atace primele locuri, vreau o echipă care să facă cea mai bună figură din istoria handbalului gorjean!”, spune Maioreanu, încrezător în reușita proiectului său.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here