Anchetă la Spitalul Sadu pentru bătrâna aruncată în şanţ

308

Primăria Bumbeşti-Jiu a solicitat, la finalul săptămânii trecute, întrunirea Consiliului de Administraţie al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu pentru a se analiza cazul Ioanei Boncea, bătrâna care, cu exact o săptămână înainte, a fost aruncată, ca un căine, afară din unitatea medicală. Primarul Constantin Bobaru a anunţat că nu este normală atitudinea pe care a avut medicul, care a scos vârsnica bolnavă şi paralizată din salon, pentru a-i oferi la schimb un şanţ de la Scoarţa, situaţie recunoscută şi de managerul Spitalului Sadu, care însă a tăcut timp de o săptămână, după ce Gorjeanul a relatat pe larg acest caz dramatic. Din fericire, ancheta se desfăşoară în timp ce septuagenara din Scoarţa a ajuns la căminul din Suseni.

La sfârşitul săptămânii trecute, Ioana Boncea, bătrâna paralizată din Scoarţa despre care Gorjeanul a relatat, cu câteva zile în urmă, cum că a fost scoasă din spital şi aruncată într-un şanţ din localitate la cererea medicului Oprea, a ajuns la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. De altfel, schimbarea în bine a stării femeii, imobilizată la pat şi abandonată de familie, s-a făcut după eforturi susţinute şi o mobilizare exemplară a autorităţilor din comuna Scoarţa şi a conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Tristă că nu va fi vizitată de nimeni
Vineri după-amiaza, Ioana Boncea a fost internată la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. Înainte de a i se face externarea de la Secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, septuagenara declara că se bucură că va ajunge la căminul de bătrâni, unde va fi îngrijită cum se cuvine, însă era şi tristă în acelaşi timp, crezând că acolo nu o va mai vizita nimeni.
Familia care a găzduit-o pe bătrână în ultimii ani, într-un sat din comuna Scoarţa, i-a fost alături şi de această dată, însoţind-o pe aceasta în timpul transferului de la spital la căminul de la Suseni.

Mulţumiri din partea autorităţilor
Reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Scoarţa mulţumesc tuturor care s-au implicat în soluţionarea cazului Ioanei Boncea, în special lui Dumitru Cotrună, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj şi lui Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, dar şi mass-mediei locale care a mediatizat subiectul. Datorită implicării celor menţionaţi, femeia a ajuns la căminul de bătrâni de la Suseni şi va rămâne aici, unde va primi îngrijiri de calitate.
În tot acest timp însă la Spitalul Sadu s-a declanşat ancheta care va decide cine se fac vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns bătrâna de la Scoarţa, asta mai ales că inclusiv directorul unităţii medicale recunoaşte că, în cazul acesteia, s-a procedat inuman. Trebuie menţionat însă că directorul Aurel Stolojanu nici nu a răspuns la telefon după ce Gorjeanul a relatat cazul bătrânei, şi nici nu a simţit nevoia ca în următoarele zile să dea vreo explicaţie. În paralel, şi Direcţia de Sănătate Publică Gorj, va demara o anchetă.
Minodora SUCEA, Anamaria STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here