Anchetă la Spitalul Județean Târgu-Jiu pentru un pacient cu AVC, internat la Neurologie

1318

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a declanșat o anchetă internă, după ce aparținătorul unui pacient internat în aprilie, după un AVC, în Secția de Neurologie, a reclamat faptul că bolnavul ar fi fost trimis acasă în urma unui consult neprofesional al unui medic rezident. Aparținătorul subliniază, de asemenea, că pe tot parcursul internării pacientului Gheorghe Vîlceanu în Secția de Neurologie a SJU, familia a susținut în proporție de 90% tratamentul administrat bolnavului.

“Vreau să vă relatez o situație nefericită petrecută în Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. În data de miercuri, 12.04.2017, aproximativ ora 21.00, tatăl meu Vîlceanu Gheorghe s-a prezentat la serviciul urgență din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu de pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 17, cu pierderi de echilibru, amețeli și disartrie. După câteva investigații este trimis la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu de pe strada Progresului, nr.18, la camera de gardă a secției de neurologie pentru mai multe investigații. Aici este văzut doar de MEDICUL REZIDENT( Irina Bratu), căruia îi sunt aduse la cunoștință toate simptomele și confirmate de însoțitorul tatălui meu. În urma acestor discuții, se decide să i se facă tomograf abdominal și cerebral. În urma acestor investigații, medicul rezident decide că nu este nevoie de internare și este trimis acasă, așa cum a venit, cu o tensiune arterială ridicată (180) și cu semene clare de AVC, fără să i se facă nimic altceva. În ziua următoare tatăl meu se prezintă, din nou, la același spital, dar de data aceasta pe lângă disartrie prezintă și hemiplegie stânga, iar, din nefericire, i se confirmă de această dată, AVC-ul care deja se instalase de 24 ore, și se decide internarea lui. Pe toată perioada spitalizării, 90% din tratamentul aplicat, a fost cumpărat de mine”, solicită fiica pacientului, într-un mesaj transmis Gorjeanul, cerând ca și cele relatate să fie făcute publice. “Am speranța că dacă se va face publică această întâmplare, persoanele abilitate vor lua măsuri și pe viitor se vor evita astfel de cazuri și nu ne va mai fi frică să ne prezentăm la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu”, a conchis aceasta.
Contactat telefonic, managerul SJU Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a precizat că i-a fost adusă și lui la cunoștință această sesizare, dar și Consiliului Județean Gorj, acesta fiind, în prezent, în lucru. “Am repartizat sesizarea către colegii care se vor ocupa de aceasta în paralel demarând și o anchetă. Luni, vă voi comunica rezultatele”, a precizat Tătaru.
A.Stoica

4 COMENTARII

    • Tot e bine ca nu a fost vazut de vreun medic stomatolog. Pe criza asta de medici sunt sanse sa inceapa sa faca garzi si medicii veterinari, asa ca … fara pretentii.

  1. Asta nu e nimic,să vedeți cum e sa ajungi cu unul din părinți la urgenta și vomita sânge iar medicul de gardă doarme și vine la pacient după 20de minute și după ce am făcut scandal.Etc..Domnule Manager nu va pare rău de noi oamenii ăștia ??Care ne tot plângem de Medicii SJU.inafara de secțiile Ati și chirurgie care sunt excelente .Implicați va domnule daca sunteți om de omenie

  2. Si eu am avut nesansa sa ajung la urgente cu un diagnostic de pneumonie. M au trimis la dr. Ioana Dobran care nici macar nu m a consultat, nu a folosit un stetoscop. Dupa patru intrbari a ajuns la concluzia ca am sindrom depresiv. Psihiatrul nu a fost de acord cu diagnosticul. Pentru ca totusi ma simteam rau, am consultat din proprie initiativa un pneumolog la un cabinet particular. Aveam astm bronsic si rinita alergica. Multumesc pe aceasta cale dnei dr. Elena Vlad pentru diagnosticul corect. Dar ma intreb: cum este posibil atata superficialitate la un medic? Ioana Dobran m a tratat ca pe o ipohondra fara sa foloseasca totusi un stetoscop. Cui ii este drag sa piarda timpul prin spitale? De ce unii medici au un astfel de comportament?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here