Anchetă a IPJ Gorj pentru maşina vandalizată a unui jurnalist

276

Maşina jurnalistei cotidianului Gorjeanul, Gabriela Mladin, totodată realizator al unei emisiuni TV la postul Antena 1 Târgu-Jiu, a fost vandalizată în noaptea de duminică spre luni de către autori necunoscuţi. Autovehiculul, parcat în faţa imobilului ziaristei, a fost găsit de dimineaţă cu două cauciucuri tăiate, un al treilea înţepat şi acoperită cu vopsea. Grundul aruncat pe maşină avea culoarea gri-violet, fiind un indiciu pentru poliţiştii apelaţi la 112, care i-au în calcul şi posibilitatea ca autorii să fie membrii ai PPDD, partid ale căror acţiuni au fost criticate în media de jurnalista Mladin.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj desfăşoară o anchetă după ce au primit o plângere la 112 că maşina unei jurnaliste din Târgu-Jiu a fost vandalizată de autori necunoscuţi. Poliţiştii au răspuns sesizării venite de la posesoarea autoturismului, şi au luat probe de la faţa locului. Maşina a fost transportată apoi la un service-auto, necesitând revopsire şi înlocuirea celor trei anvelope, tăiate de autorii infracţiunii. Prejudiciul se ridică la 3000 de lei, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru distrugere.

Un vecin s-a trezit şi el cu cauciucurile tăiate
Poliţiştii au declanşat o anchetă, sperând să îi prindă pe autorii faptei, mai ales că sunt indicii că aceştia au mai operat în zonă. În urmă cu trei seri, un vecin al ziaristei a trecut prin ceva asemănător, doar că fapta s-a petrecut după ce a avut o discuţie în contradictoriu cu o susţinătoare a lui Dan Diaconescu.

Faptă premeditată
Interesant este că în parcarea unde se afla maşina peste care s-a aruncat vopsea se mai aflau zece autoturisme dar niciuna nu a fost atinsă în noaptea de duminică spre luni, existând indicii că fapta a fost premeditată. Gabriela Mladin susţine că nu a primit niciun fel de ameninţări, dar că cele petrecute cu maşina sa o fac să ia în calcul că materialele sale relatate în mass-media i-au afectat pe unii membri ai PPDD, dovadă şi culoarea vopselei aruncate pe maşină dar şi evenimentele recente relatate de către aceasta, având subiect faptele unor lideri ai acestui partid. Sâmbătă pe Antena 1 Târgu-Jiu, Gabriela Mladin a realizat o emisiune având ca subiect ilegalităţile pe care Dan Diaconescu şi susţinătorii săi le fac la Târgu-Jiu. La scurt timp maşina acesteia a fost vandalizată, coincidenţa fiind prea mare.

Jurnalişti ameninţaţi
De altfel cazul “Mladin” nu este singurul petrecut în preajma unor campanii electorale, victime căzând maşinile altor jurnalişti. Şi jurnalistul Victor Ciutacu, a păţit un incident similar, în Bucureşti, în vara acestui an, pe maşina soţiei sale găsind scrijelit cuvântul BĂTAIE.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here