Analize după alegeri. „Este un scor care nu mă bucură”

2063

Partidele politice nu au timp de prea multe analize după alegerile locale pentru că se pregătesc de parlamentarele din decembrie. Trebuie să schimbe lucrurile din mers, acolo unde sunt probleme, și să încerce o altă abordare la scrutinul de peste câteva luni. O primă analiză a fost deja făcută la Partidul Național Liberal. Șefii de filiale care au obținut un scor sub 27% vor trebui să plece din fruntea organizațiilor. Unii dintre ei au recunoscut înfrângerea și au demisionat chiar în ședința de miercuri a PNL. Gorjul a obținut peste 28% din voturi, așa că deputatul Dan Vîlceanu nu va trebui să-și depună mandatul.
„Am discutat de filialele care nu au obținut performanță. În urma acestei analize, mai mulți președinți de filiale și-au dat demisia de onoare. Este vorba despre filialele care au obținut un scor de sub 27%”, a spus Ludovic Orban, precizând că aceste schimbări urmăresc „îmbunătățirea managementului politic și o înclinare mai mare către oameni”.
Ca vot politic, PNL a obținut 34% din voturi.

„Analiză riguroasă” la Pro România
Discuții și analize vor avea loc și în cadrul filialei Pro România de la Gorj. Partidul lui Ponta a obținut circa 6% din voturi, reușind să intre atât în Consiliul Local Târgu-Jiu, cât și în Consiliul Județean.
„Este un scor care nu mă bucură, dar este important că am intrat în Consiliul Local Târgu-Jiu și în Consiliul Județean. Scorul este aproape de 6%. Mai avem foarte mult de muncit, mai ales că se apropie campania electorală pentru alegerile parlamentare. Vom face o analiză riguroasă, să vedem unde am greșit și să încercăm să remediem pe parcurs, pentru că timpul este foarte scurt, începem precampania pentru parlamentare”, a anunțat deputatul Alin Văcaru, la un post local de radio.
Coordonatorul Pro România Gorj încă nu a decis cu ce partide va colabora pentru stabilirea de majorități. „Vom discuta în partid. Vom face alianțe cu gorjenii, de aceea o să vedem cine are o viziune mai bună pentru dezvoltarea Gorjului și a municipiului Târgu-Jiu. Avem 60 de consilieri locali, care au mână liberă la alianțe, dar totul spre binele comunităților respective”, a mai spus Văcaru.
Pro România are primari în comunele Dănești, Jupânești și Bustuchin.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here