Amenzi usturătoare, la bâlciul din Polovragi

164

amenziAvând în vedere manifestările ocazionate de târgul anual „Nedeia Sfântul Ilie”, ce se desfăşoară pe raza comunei Polovragi, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj a dispus suplimentarea efectivelor de poliţişti care vor acţiona pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, poliţiştii Postului de poliţie Polovragi şi Poliţiei Oraşului Novaci, vor fi sprijiniţi în această perioadă de zeci de poliţişti din cadrul serviciilor ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, criminalistic şi poliţie rutieră. Poliţiştii, ajutaţi de studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, vor acţiona în sistem integrat cu jandarmi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, pentru a preîntâmpina producerea oricăror evenimente. Pe parcursul zilei de joi, în cadrul acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională, oamenii legii au legitimat 167 de persoane, controlat 71 autovehicule, verificat 35 de agenţi economici, 15 deţinători de animale. Neregulile constatate pe parcursul acţiunilor au fost sancţionate, poliţiştii aplicând amenzi în cuantum de aproximativ 7.600 lei. Au fost aplicate trei sancţiuni pentru nerespectarea legii, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cinci privind circulaţia pe drumurile publice, cinci privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Pe parcursul acţiunilor nu au fost înregistrate fapte prin care să fie afectat climatul de siguranţă al cetăţenilor care participă la aceste manifestări.

Amenzi de 13.400 lei

Pe parcursul zilei de vineri, poliţiştii, ajutaţi de studenţi ai Academiei de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti, au acţionat în sistem integrat cu jandarmi ai I.J.J. Gorj şi poliţişti locali în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, pentru a preîntâmpina producerea oricăror evenimente. În cadrul acţiunilor de prevenire şi combatere a faptelor de natură penală şi contravenţională, oamenii legii au legitimat 141 de persoane, controlat 68 autovehicule, verificat cinci agenţi economici, 11 deţinători de animale. Neregulile constatate pe parcursul acţiunilor au fost sancţionate, poliţiştii aplicând amenzi în cuantum de aproximativ 13.400 lei. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, din care trei pentru nerespectarea prevederilor legii privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, trei privind circulaţia pe drumurile publice, trei privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, un conducător auto care s-a urcat la volan după ce anterior consumase băuturi alcoolice, a devenit pieton, permisul de conducere fiindu-i reţinut în vederea suspendării pentru 90 de zile.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here