Amenzi pentru trei transportatori care traversau Târgu-Jiul

650

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au demarat o serie de verificari ce au vizat respectarea normelor legale privind masa maximă admisă şi accesul pe anumite sectoare de drum din municipiul Târgu-Jiu, în scopul depistării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care nu dețin permise de liberă trecere. Astfel de acțiuni sunt organizate atât ca răspuns la sesizările cetățenilor care reclamă circulația sau parcarea de autovehicule de mare tonaj în locuri în care aceste lucruri sunt interzise, dar și ca urmare a constatărilor proprii ale polițiștilor locali.
Pentru neregulile constatate, joi, 18 iulie, polițiștii locali târgujieni au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.500 de lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr 212/2011 privind aprobarea Regulamentului pentru eliberarea şi folosirea Permiselor de Liberă Trecere pentru circulaţia pe străzile din Municipiul Târgu-Jiu, cu modificările și completările ulterioare.
Poliția Locală a Municipiului Târgu-Jiu continuă acțiunile pe această linie și atrage, totodată, atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare, să dețină L.T. – uri pentru a desfășura activități în zonele restricționate și să respecte datele referitoare la orar, traseu şi valabilitate, înscrise pe L.T. Este de precizat faptul că permisul de liberă trecere este valabil numai în original, iar fotocopiile nu conferă posesorului dreptul de acces în zonele pentru care se eliberează L.T.-uri și nu pot fi folosite în scopul parcării autovehiculelor pe străzile pe care acestea au fost autorizate să circule, în locurile unde se interzice această manevră.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here