Amenzi pentru trei supermarket-uri din județ

692

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat noi controalele în județ și au împărțit atât amenzi, cât și avertismente. Trei supermarket-uri s-au ales cu amenzi de câte 10.000 de lei fiecare.
„Au fost aplicate două amenzi de câte 10.000 lei la două supermarket-uri, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Unele produse erau depozitate nesectorizat, adică produse din carne lângă ouă și produse lactate, iar altele erau dispuse pe un palet etajat, fapt ce poate favoriza deprecierea prin deteriorarea ambalajelor produselor”, a comunicat DSVSA Gorj.
O altă amendă de 10.000 de lei a fost aplicată unui supermarket, pentru valorificarea de produse alimentare de origine animală (ficat de porc la caserolă, ambalat în atmosferă protectoare, aflat în termen de valabilitate) fără a se verifica apariția modificărilor organoleptice de culoare, miros, consistență, având în vedere gradul ridicat de perisabilitate al sortimentului expus spre comercializare.
Totodată, pentru deficiențe de etichetare a produselor din carne expuse spre comercializare în vitrina de servire și pentru că rafturile din camerele frigorifice pe care sunt depozitate produsele alimentare de origine animală erau corodate – risc de contaminare, patronul unui magazin alimentar a fost amendat cu 10.000 de lei. Au fost sancționate și două laboratoare de cofetărie-patiserie și două pizzerii. În timpul controalelor au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 47.200 lei, unor obiective situate în Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Țicleni și Turceni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here