Amenzi pentru angajatorii care derulează lucrări de săpături

554

Având în vedere creşterea numărului de evenimente în activitatea de construcţii la nivel naţional, ca urmare a neluării măsurilor de securitate şi sănătate împotriva surpării de maluri, în perioada 5-7 iulie 2017, echipele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj au efectuat verificări la angajatori din domeniul construcţiilor ce efectuează lucrări de săpături.
Au fost controlaţi în total cinci angajatori din judeţ, care înregistrează un număr de 219 salariaţi. În urma verificărilor, inspectorii de muncă au identificat şase neconformităţi pentru care s-au aplicat măsuri de remediere, aplicându-se şase sancţiuni contravenţionale în cuantum de 4.000 de lei.
Obiectivul general al acţiunii a fost acela de a diminua consecinţele negative, sociale şi economice, care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă din domeniul construcţiilor. În cadrul controalelor, s-au verificat montarea şi utilizarea mijloacelor de protecţie colectivă împotriva surpării malurilor (sprijiniri de maluri) şi verificarea existenţei căilor sigure pentru intrarea şi ieşirea din zona de excavaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here