Amenzi de peste 1 miliard, date de OPC

136

patiserie04Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a verificat pe parcursul a trei săptămâni nu mai puţin de 72 de operatori economici, 36 dintre aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor cu amenzi în valoare totală de peste 1 miliard.

În perioada 1-17 octombrie, inspectorii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj au verificat 72 de operatori economici, 36 dintre aceştia fiind depistaţi încălcând normele de comercializare a produselor şi prestare a serviciilor către consumator şi au fost sancţionaţi corespunzător. Astfel, au fost încheiate 36 de procese verbale de constatare a contravenţiei, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 113.350 lei pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. De asemenea, au fost aplicate 19 avertismente. Acţiunile de control au vizat verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în cadrul activităţilor desfăşurate la unităţile de service auto şi la spălătoriile auto, verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la modul de fabricaţie, comercializare, etichetare şi prezentare a produselor de cofetărie, patiserie, fast-food şi restaurante, precum şi cercetarea şi soluţionarea reclamaţiilor formulate de către consumatori cu privire la calitatea produselor şi a serviciilor.

Controale în pieţe

Tot în această perioadă, inspectorii CJPC Gorj, în colaborare cu inspectorii din cadrul DSP-ISS şi ofiţeri din cadrul jandarmeriei, au desfăşurat o acţiune cu caracter special în care s-a urmărit modul de afişare a preţurilor pentru produsele agro-alimentare, precum şi modul în care se desfăşoară activitatea în unităţile de alimentaţie publică din zona pieţelor. Au fost efectuate 10 acţiuni de acest gen, fiind încheiate 8 procese verbale şi aplicate amenzi în valoare de 4100 lei.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here