Amendat pentru recoltare ilegală de trufe

1098

Un tânăr a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru recoltare ilegală de trufe. Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Târgu-Jiu, au acționat pe raza comunei Peștișani, în zona împădurită a satului Seuca, în vederea identificării persoanelor care recoltează, din fondul forestier, produse nelemnoase (trufe), fără acordul proprietarului ocolului silvic care asigură administrarea pădurii.

„Cu această ocazie, au fost identificați trei bărbați, de 53, 59 și 22 de ani, din comuna Peștișani, respectiv Câlnic, care s-ar fi deplasat în fondul forestier, de pe raza satului Seuca, cu un autoturism de teren și doi câini antrenați pentru căutarea trufelor, ocazie cu care ar fi cules, fără a avea acordul proprietarului terenului, 180 grame trufe (negre si albe)”, au declarat reprezentanții IPJ Gorj.

Având în vedere cele constatate, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a tânărului, de 22 de ani, în baza Legii 171/2010 privind constatarea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 1.000 lei, fiind dispusă și ridicarea în vederea confiscării a cantității de 180 de grame de trufe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here