Amendă de 600 lei pentru un magazin din Bumbeşti-Jiu

165

dsvÎn cursul unor inspecţii efectuate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, o unitate de comercializare cu amănuntul din Bumbeşti- Jiu a fost amendată cu suma de 600 lei.

De asemenea, a fost aplicat şi un avertisment scris într-o unitate de comercializare a legumelor şi fructelor proaspete din Târgu-Jiu. Motivul sancţionării contravenţionale a fost manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare.

Totodată, în perioada 2-6 noiembrie a.c., au mai fost efectuate alte 42 de controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din localităţile Târgu-Jiu, Motru, Bumbeşti- Jiu, Dăneşti, Văgiuleşti, Samarineşti, Băleşti, Cruşeţ. Astfel au fost supuse controalelor o unitate de morărit; 23 unităţi de procesare pâine, specialităţi de panificaţie, patiserie şi prăjituri; 33 unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare; o unitate de fabricare a produselor zaharoase (dropsuri); o unitate de fabricare a produselor expandate (pufuleţi); o unitate de ambalare a produselor alimentare; 13 unităţi de alimentaţie publică; un abator. De altfel, DSVSA Gorj desfăşoară un control tematic permanent, zilnic în toate unităţile de învăţământ din judeţ, care prepară şi desfac produse alimentare.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here