Ambulatoriul Spitalului Judeţean şi sălile de operaţie de la “Tudor”, în modernizări

120

Sălile de operaţii şi spaţiile adiacente acestora din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu dar şi Ambulatoriul unităţii medicale se află în reparaţii, valoarea ultimelor lucrări fiind de 12 milioane de lei. Primele lucrări trebuiau realizate cât mai urgent deoarece, datorită vechimii şi uzurii dar şi modificării normelor tehnice şi sanitare de la data construirii spitalului şi până în prezent, spaţiile nu mai asigurau funcţionarea conform normelor sanitare actuale.

Valoarea lucrărilor aflate în derulare la Spitalul “Tudor Vladimirescu” depăşesc 400 de mii de lei cu TVA, ele urmând să se finalizeze în 8 luni de la data începerii, adică din august 2012. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că cea mai importantă lucrare este cea de reabilitare, modernizare şi echipare a Policlinicii Spitalului Judeţean, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 12 milioane de lei.
Aici au fost efectuate lucrări de construcţii, arhitectură, izolaţii şi lucrări de instalaţii, fiind prevăzută, în cadrul proiectului, şi dotarea cu mobilier şi echipamente medicale performante. Contractul de finanţare a fost semnat în februarie 2011, implementarea proiectului trebuind să se realizeze în 24 de luni, adică ar trebui să se termine în februarie anul viitor. Până în prezent, valoarea totală a contractelor de achiziţie lucrări, dotări şi servicii este de peste 15 milioane de lei. “Prin Programul Operaţional Regional (POR), este în derulare lucrarea de investiţii de modernizare şi echipare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean, adică Policlinica. Este gata la nivelul Secţiei de Pediatrie, sunt realizate achiziţii de dotări, ne vom încadra cu acest proiect, ca în prima parte a anului 2013 să fie pus în funcţiune, cu o valoare a proiectului de peste 12 milioane de lei”, a declarat Călinoiu.

Urologia şi Chirurgia, în reparaţii
A doua investiţie, cu bani prevăzuţi din bugetul propriu al CJ Gorj, este cea de lucrări de arhitectură, instalaţii sanitare, instalaţii termice şi electrice, precum şi de dotare a sălilor de operaţie cu aparate de climatizare. Până în prezent au fost demarate lucrările la etajele I, II şi III, respectiv în Secţia Urologie şi parţial în Secţiile Chirurgie.
“Pe buget propriu, este în execuţie reparaţia curentă şi reabilitarea blocului operator de la Spitalul 700, era prevăzută a fi pusă în funcţiune în trimestrul I al anului 2013, dar sunt toate şansele să îl dăm în folosinţă până la sfârşitul acestui an”, a precizat preşedintele CJ Gorj.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here