Alţi o mie de arţari pentru cartierul Bârseşti

241
Vineri în cartierul Bârseşti, localitate componentă a municipiului Târgu-Jiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a organizat o nouă acţiune de plantare de arbori. Aceasta este a doua acţiune de acest gen de la Bârseşti, prima dintre acestea având loc la sfârşitul lui octombrie.

Şi atunci, cât şi vineri, au fost plantaţi câte 1.000 de arţari. Puieţii au fost aduşi pe terenul de la Bârşeşti de către cei de la ISU Gorj, care i-au luat de la Curtişoara.

La acţiunea de plantare de vineri au participat elevi cât şi cadre didactice de la Şcoala Generală „Voievod Litovoi”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Naţional „Spiru Haret”, precum şi de la Colegiul Tehnic Nr. 2. Acestora li s-au adăugat şi reprezentanţi ai APM Gorj, ai Ocolului Silvic Târgu-Jiu, cât şi un reprezentant al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
„Acţiunile de plantare reprezintă cea mai bună metodă de a avea un mediu curat şi totodată, este cea mai bună soluţie de a combate poluarea şi eroziunea solului”, ne-a declarat directorul APM Gorj. Instituţia s-a clasat pe locul întâi, la nivel naţional, în campania de plantări de arbori din anul 2008, „Milioane de oameni, milioane de copaci“, la secţiunea de instituţii publice. Membrii instituţiei au reuşit să planteze, în parteneriat cu Direcţia Silvică, dar şi cu ajutorul a 2.000 de voluntari, 401.000 de arbori, în mai multe zone ale Gorjului. ”Milioane de oameni, milioane de copaci” este o mişcare de plantare, care are ca scop promovarea activităţilor ecologice, în cadrul companiilor, organizaţiilor şi instituţiilor, pentru plantarea de copaci în oraşe şi în împrejurimile acestora, conform calendarului anual de plantări, toamna şi primăvara.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here