Alimente expirate, pe rafturile magazinelor din Gorj

153

42 de operatori economici din judeţ au fost verificaţi de către comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, în luna ianuarie a acestui an. În urma controalelor au fost depistate mai multe produse alimentare expirate. Controalele au vizat, de asemenea, şi verificarea respectării drepturilor consumatorilor în unităţile de cazare turistică. Valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate a fost de 23.800 lei.

Comisarii CJPC Gorj au verificat în luna ianuarie, 42 de operatori economici. Având în vedere respectarea modului de comercializare a produselor alimentare, în special încadrarea în data durabilităţii minimale, de asemenea şi asigurarea conformităţii serviciilor de cazare prestate în structurile de primire turistică, prin respectarea condiţiilor şi criteriilor prevăzute de legislaţia specifică.
S-au verificat legalitatea funcţionării agentului economic, identificarea la locul de desfăşurare a activităţii ;comercializarea produselor în cadrul termenului de valabilitate/data durabilităţii minimale. De asemenea, existenţa la comercializare a produselor alimentare cu informaţii asupra datei până la care pot fi consumate fără a pune în pericol sănătatea consumatorilor. Şi nu în ultimul rând prestarea serviciilor corespunzător caracteristicilor prescrise sau declarate.

Abateri descoperite
Printre abaterile constatate de oamenii legii s-a aflat şi comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate expirat sau existenţa la comercializare a produselor alimentare fără menţionarea datei până la care pot fi consumate. S-a regăsit şi informare incompletă şi incorectă a consumatorilor asupra categoriei serviciilor prestate, nivel clasificare număr de stele sau margarete.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here