ALDE a dat jos cu Dian Popescu și a pus-o în loc pe Norica Nicolai! Morega spune că e cacealma, Iriza nu dă înapoi, iar Filip vede schimbarea pozitivă

454

Biroul Politic Național al ALDE, întrunit miercuri în ședință, a decis destituirea președintelui ALDE Gorj, Dian Popescu, și înlocuirea sa cu europarlamentarul Norica Nicolai. Decizia a creat rumoare în județul Gorj, fostul deputat PNL, Dan Morega, considerând că totul este o cacealma, ALDE apelând la acest artificiu pentru a da un semnal de aparentă democrație și alegeri corecte în partid. Fostul senator ALDE, Scarlat Iriza, s-a bucurat pentru decizia BPN, dar a subliniat că nu revine în partid, în timp ce primarul de Rovinari, Robert Filip, a declarat că decizia de la centru a avut la bază o analiză corectă, ALDE Gorj având nevoie de un suflu nou.

Dian Popescu a fost îndepărtat, ieri, de la conducerea ALDE Gorj, organizație pe care oricum o conducea în interimat, cu puțin timp înainte însă de Conferința Județeană de Alegeri, care bate la ușă. Decizia de destituire face bine partidului, spune Dan Morega, fostul parlamentar liberal, dacă măsura nu ar fi una care să-l ajute pe cel demis să preia tot el cârma partidului, în timp ce în exterior s-a dat un semnal de aparentă democrație.

Din mașină nouă, o adevărată rablă
Morega, care l-a avut subaltern politic în PNL pe Dian Popescu, reamintește, în acest context, de bunele relații ale celui destituit, miercuri, cu Norica Nicolai, ambii punând partidul la cale în acei ani, asta, evident, nu la lumină. “Preluarea organizației județene de către europarlamentarul Norica Nicolai este o cacealma pentru cei care cred că Dian Popescu a fost schimbat pe bune. De fapt, acesta își ia un respiro din funcție, necesar ca să își facă o evidență a membrilor de partid și să-și stabilească delegații pe care îi dorește la așa zisa conferință județeană de analiză a organizației și de alegeri. Este de notorietate că a existat întotdeauna, Dian a avut o excelentă colaborare politică cu europarlamentarul Norica Nicolai, ambii fâcând parte din acea categorie de persoane care împărtășesc aceleași hobby-uri. Eu o cunosc foarte bine și nu pot vorbi decât frumos la adresa doamnei Nicolai, pe care o văd în continuare ca un jurist de înaltă clasă, cu multă putere de muncă și un bun om politic. Trebuie însă menționat că Dian Popescu are nevoie de altfel de om care să îl scoată din haznaua în care a intrat’’, a declarat Morega. Acesta este de părere că și cei care vor cu adevărat funcția de președinte, în zadar, se zbat și le asudă frunțile, deoarece pe scaunul de lider al partidului va urca tot Dian Popescu. “Spun asta, deoarece Dian a mai preluat o organizație județeană, și mă refer la PNL, precum un autoturism nou, la cheie, dar l-a distrus în doi timpi, apoi l-a făcut țăndări’’, a completat fostul parlamentar. Morega spune, de asemenea, că nu este întâmplătoare numirea Noricăi Nicolai pentru că aceasta chiar are capacitatea organizatorică să țină lucrurile din scurt, dar la conferința județeană, va ieși în forul de conducere, ceea ce vrea atât Norica, cât și Dian.

Iriza nu mai vrea în ALDE
“Altfel, de ce nu i-au dat interimatul lui Iriza, să-l fi rechemat, să-i fi dat cârma partidului”, s-a întrebat, retoric, Morega, considerând că ALDE a pierdut cu prea mare ușurință un senator. “Iriza trebuia rechemat în partid, iar alegerile de la Gorj se desfășurau liber și democratic, așa cum îi place lui Tăriceanu să spună, că tot apară el libertățile cetățenilor. Întrebarea este de ce nu le apără și la Gorj în propriul partid’’, a conchis Morega, nu înainte de a-și reaminti de o promisiune făcută cu nouă ani în urmă de Norica Nicolai unor elevi din Padeș, legată de o deplasare la Bruxelles, care nu a mai avut loc niciodată. În ceea ce îl privește însă pe Iriza, fostul senator ALDE s-a bucurat de destituirea lui Dian, dar a subliniat cu tărie că nu intenționează să mai revină în acel partid. Reamintim că, Iriza a cerut de mai multe ori destituirea lui Dian din funcție, dar liderii partidului nu au considerat până acum că măsura ar fi una necesară.

Robert Filip: Este un semnal de unitate!
Întrebat cum comentează decizia luată, miercuri, de BPN-ul ALDE, primarul orașului Rovinari, Robert Filip, a declarat că, în opinia sa, aceasta este una pozitivă, dându-se astfel un semnal de unitate la nivel de Gorj. Edilul ALDE nu crede în varianta împărtășită de Morega, cea că destituirea lui Dian ar fi o cacealma, și menționează chiar că vor fi surprize în partid, oameni noi urmând să se alăture formațiunii politice. “S-a dat astfel un semnal de unitate! Acum ALDE Gorj și-a deschis porțile, iar oamenii care vor să se alăture partidului sunt bineveniți alături de noi. Nu cred în cacealma, deoarece au fost nenumărate discuții pe marginea acestei schimbări și eu cred că și cei de la centru chiar au înțeles că era nevoie de acest lucru în Gorj. Eu sunt încrezător și pozitiv, cred în acest suflu nou și susțin că și cele petrecute astăzi sunt realizate în baza unei analize corecte”, a declarat Robert Filip.

Norica Nicolai vine în Gorj
Noul președinte interimar al ALDE Gorj, Norica Nicolai, este așteptată în zilele următoare la Târgu-Jiu pentru a prelua în fapt conducerea organizației. Nicolai, în 2009, când a candidat pentru primul mandat de europarlamentar PNL, a avut numeroase voturi în Oltenia, Gorjul fiind pe locul al doilea ca număr de voturi oferit acesteia, după Vâlcea. BPN-ul ALDE a decis, miercuri, și ca deputatul de Dolj, Ion Cupă, să preia președinția ALDE Vâlcea, chiar dacă acesta este lider de organizație și în Bănie.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here