Ajutor pentru Cariera Roșiuța. Deputat: Se pregătește o hotărâre de guvern

832

Situație gravă la Complexul Energetic Oltenia. Carierele sunt blocate din cauza lipsei fronturilor de lucru, cea mai mare problemă înregistrându-se la Roșiuța. După ce oamenii s-au revoltat, guvernanții promit soluții. Deja, Guvernul Ludovic Orban a adoptat, în ședința de joi, ordonanța de modificare a Codului Silvic, astfel încât problema fronturilor de lucru să fie soluționată. „Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial, iar Guvernul pregătește și o hotărâre de guvern privind scoaterea din circuitul silvic a unor suprafețe de la Cariera Roșiuța”, a anunțat deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.

Premierul Ludovic Orban a avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu miniștrii Justiției, Mediului și Economiei, despre problemele din Complexul Energetic Oltenia. „Este vorba despre probleme vechi de ani de zile, ori mai noi, cauzate chiar de modificări legislative făcute de pesediști”, a spus Vîlceanu.
Primul pas a fost făcut deja pentru deblocarea situației de la Cariera Roșiuța. A fost modificat Codul Silvic pentru a permite CE Oltenia să facă defrișări. Pentru ca excavatoarele să poată înainta, este nevoie de tăierea unei suprafețe de circa 2,7 hectare de pădure.
„În următoarea ședință de Guvern va intra hotărârea de guvern privind scoaterea din circuitul silvic a suprafețelor de pădure din Cariera Roșiuța și Jilț Sud. Sunt hotărâri de guvern care se află deja pe circuitul de avizare și, într-un timp foarte scurt, ele vor fi adoptate. Problema a fost abordată de premier, chemate ministerele, găsită soluția și deja adoptată. Cred că este primul premier de după Revoluție care se implică direct și nemijlocit în rezolvarea unor probleme specifice Complexului Energetic Oltenia și pot să vă spun că la acest moment, problema aceasta, de scoatere din circuitul silvic a unor suprafețe de pădure, este aproape rezolvată”, a declarat, vineri, deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu.

Noi angajări
Parlamentarul mai spune că în companie este nevoie de noi angajați, mai ales în producție. „Există o lipsă de forță de muncă, mai ales în producție. Din punctul ăsta de vedere, Complexul Energetic Oltenia trebuie să angajeze personal. În plus față de asta, în următorii ani, vom avea pensionări într-un număr foarte mare, ceea ce ar conduce la o problemă și mai mare din acest punct de vedere. Aș vrea să subliniez încă o dată faptul că la Complexul Energetic Oltenia nu se va face restructurare în sensul de concedieri, ci, din contră, se vor face angajări”, a mai adăugat Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here