Agenţiile imobiliare, la Târgu-Jiu ca ciupercile după ploaie

280

Multe agenţii imobiliare au răsărit în Târgu-Jiu, semn că piaţa imobiliară merge din ce în ce mai bine. Dacă în urmă cu doi ani multe dintre ele şi-au sistat activitatea, nereuşind să supravieţuiască din cauza crizei, în prezent lucrurile stau altfel. Fie că vin din străinătate, fie că fac un împrumut la bancă, târgujienii găsesc resurse financiare să cumpere imobile. Agenţiile susţin că anul acesta sunt mai mulţi cumpărători decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai căutate sunt garsonierele şi apartamentele cu două camere.

Cele mai căutate la ora actuală sunt garsonierele şi apartamentele cu două camere. „Apartamentele de trei, patru camere nu sunt prea solicitate. De aceea dacă intraţi pe site-uri le vedeţi acolo mult timp, pot sta şi ani fără a fi vândute. Cu patru sau 5 camere nu mai spun. Clienţii noştri optează pentru garsoniere sau apartamente cu două camere, cu un preţ de vânzare mic dacă se poate. Preţurile variază în funcţie de mai multe criterii: tipul apartamentului (nou sau vechi) sau categoria din care acesta face parte (garsonieră, două sau trei camere), zona contează, etajul, suprafaţa. Vă dau un exemplu am vândut un apartament pe strada 23 August, 2 camere, 63 de mp la preţul de 150.000 de lei. În materie de garsoniere vă pot spune că în zona Griviţa am vândut începând de la 80.000 de lei până la 950.000 de lei garsoniera. Persoanele care nu se grăbesc să vândă, apelează întotdeauna la agenţiile imobiliare”, explică Gabi Popescu, consultant imobiliar.

Zone bune, preţuri la fel de „bune”
Specialistul mai spune de asemenea că apartamentele din zone precum Victoria, Unirii, Republicii au un preţ mult mai ridicat decât un apartament din zona Constructorilor, Minerilor, Zambilelor sau Abator. Oamenii se încadrează cu greu pentru a lua un credit de la bancă sau banca nu le acordă o sumă mai mare şi atunci le rămâne să cumpere ce e mai ieftin, se duc spre zone semicentrale şi periferie. Totodată şi zonele ultra-centrale au dezavantajele lor lipsa locurilor de parcare, zgomot, aglomeraţie – aşa că în topul preferinţelor sunt cele din imediata apropiere.
Concluzia finală este că preţurile apartamentelor au scăzut semnificativ în ultimii ani, ieftinirea va continua şi în 2013, dar într-un ritm mai lent după spusele specialiştilor. Prilej numai bun pentru ca agenţiile imobiliare să răsară ca ciupercile după ploaie.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here