Afacerist austriac cu firmă în Gorj, lăsat fără ceasuri

372
ceasUn patron austriac al unei firme care comercializează ceasuri a fost prins ieri la Arad, de comisarii Gărzii Financiare din acel judeţ, deoarece comercializa ceasuri fără documente de provenienţă. Austriacul are o firmă şi în judeţul Gorj dar aici se pare că a scăpat de ochiul vigilent al oamenilor legii. Comisarii arădenii i-au confiscat austriacului aproximativ 500 de ceasuri pe care le avea expuse la o expoziţie găzduită de un hotel de lux din Arad.

Comisarii Gărzii Financiare din Arad au închis, miercuri, expoziţia cu ceasuri de lux şi au confiscat obiectele, deoarece administratorul societăţii care a organizat expoziţia nu a putut prezenta documente de provenienţă ale ceasurilor. Comisarii au constatat însă că, administratorul societăţii care a organizat expoziţia nu era la prima abatere de acest gen. Ceasurile sunt acum expertizate şi urmează să se stabilească sancţiunea care îi va fi aplicată administratorului.
Controlul la expoziţia de la Arad s-a derulat în urma unei sesizări primite de la omologii lor din Cluj. Comisarii au descoperit că cetăţeanul austriac a mai avut, în perioada 2007-2008, o societate comercială înregistrată în Cluj, dar care a dispărut fără ca administratorul să plătească taxele şi impozitele la bugetul de stat şi fără a avea o evidenţă contabilă la firmă. Cetăţeanul austriac deţine în prezent o firmă şi în judeţul Gorj, pe care a cumpărat-o fără a declara sumele de bani obţinute în urma activităţilor desfăşurate. Administratorul austriac al firmei gorjene va fi cercetat acum pentru evaziune fiscală.
Reduceri de toamnă
Expoziţia de ceasuri de lux era programată să se desfăşoare în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, la un hotel de lux din Arad. În ultimele zile, în Arad au fost distribuite pliante cu această expoziţie, la care erau anunţate reduceri de preţ însemnate la ceasuri. Astfel, un ceas în valoare de 4.200 de lei, preţul standard în catalog, se putea achiziţiona la jumătate de preţ, iar unul automatic, care în magazin costă 780 de euro, era oferit la 280 de euro. În oferta firmei organizatoare a expoziţiei erau anunţate reduceri de preţ la ceasuri de până la 70 la sută.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here