Actuali și foști șefi ai CE Oltenia, urmăriți penal de procurorii târgujieni

650

Octavian Graure, economist la Complexul Energetic Oltenia și fost director al Complexului Energetic Turceni, trimis în judecată în dosarul “Turceni-Rovinari”, Corneliu Gârjoabă, fost director de Resurse Umane al fostului CE Turceni, alături de alți ex și actuali angajați ai CE Oltenia sunt urmăriți penal într-un dosar aflat pe masa procurorilor târgujeni din anul 2014. O parte dintre reclamați au scăpat de trei ori până acum de urmărirea penală din dosar, dar, de fiecare dată, dosarul soluționat cu NUP de procurorii din municipiu s-a întors la procurori. Ultima sentință s-a dat chiar la începutul acestei luni, când o instanță a Judecătoriei Târgu-Jiu a decis ca dosarul să revină la procuror pentru completarea urmăririi penale.

Ioan Mircea Ciheran a acţionat în judecată de mai multe ori, în ultimii ani, Complexul Energetic Turceni, pe fostul său director, Octavian Graure, și câțiva salariați ai fostei unități energetice. Salariatul, care încerca astfel să anuleze o sancţiune pe linia de serviciu, a ajuns cu procesele şi până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe timpul litigiului Graure ajungând chiar să primească o amendă de la judecători, deoarece nu a pus la dispoziţia instanţei actele cerute de către magistraţi. În 2014, în paralel cu procesele iniţiate acum împotriva CEO, Ciheran îi face fostului director al CE Turceni şi o plângere penală, acuzându-l de abuz în serviciu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu decizând însă în februarie 2015 că Graure merită un NUP. Reclamantul atacă însă ordonanţa procurorului, ca pe 28 octombrie o instanţă a Judecătoriei Târgu-Jiu să-i dea câştig de cauză respectivului. Instanţa, printr-o sentinţă definitivă, “admite plângerea formulată de petiţionarul Ciheran Ioan Mircea, în contradictoriu cu intimatul Graure Laurenţiu Octavian. Desfiinţează ordonanţa din 10.02.2015 adoptată în dosarul nr.1879/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, şi trimite cauza la procuror, pentru a completa urmărirea penală. Respinge cererile părţilor privind acordarea cheltuielilor judiciare”.

Judecată din septembrie, în ianuarie
Ciheran nu se oprește aici face și alte plângeri penale, îndreptându-se și asupra celor care au contribuit la sancționarea sa considerată de reclamant drept incorectă și ilegală. Pentru o plângere depusă la Parchetul Târgu-Jiu cu trei ani în urmă, Ciheran a primit un NUP în luna mai a anului trecut. Omul a atacat ordonanța primului procuror, iar o instanță a Judectoriei Târgu-Jiu i-a dat dreptate. A fost nevoie însă de nouă termene pentru ca reclamantul să reîntoarcă cauza la procuror. Instanța a decis astfel pe 5 ianuarie 2018 să admită plângerea lui Ciheran împotriva ordonanţei din data de 10.01.2017 emisă în data dosarul nr. 1879/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi a ordonanţei din data de 30.05.2017 emisă în dosarul nr. 239/II/2/2017 de către primul procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. “Desfiinţează ordonanţele atacate şi trimite cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale”, se mai arată în sentința definitivă. Urmăriți penal mai sunt în dosar, alături de Graure și Gârjoabă și Ion Turcitu, Daniela Onea, Ciochiu Ion Teodor, Paliu Virgil Vlăduț și Ion Popescu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here