Actorul Ionuț Stoica, în cursa pentru postul de manager al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”: “Vreau transparență și nu intenționez să astup găuri. Cine le-a făcut să și le acopere”!

433

Ionuț Stoica, actor al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”, cetățean de onoare al municipiului Târgu-Jiu, și-a depus, ieri dimineață, dosarul necesar pentru a concura în vederea ocupării postului vacant de manager al instituției teatrale a orașului. Candidatul susține că, în proiectul său de management a punctat proiecte importante pe care vrea să le ducă la îndeplinire, dacă va promova concursul, acesta mizând pe transparență decizională, de cheltuire a banului public și de obținere a unor rezultate recunoscute în afara urbei, pentru teatrul din municipiu.

Actorul Ionuț Stoica, recunoscut pentru rezultatele sale profesionale, dar personale pe plan național și internațional, a decis să concureze pentru postul de manager al Teatrului Dramatic din Târgu-Jiu. Susține că nu i-a fost ușor să ia o astfel de decizie, deoarece cunoaște imaginea pe care o are teatrul, urmare a felului abuziv în care s-a cheltuit aici banul public. Acesta a menționat că s-a simțit, în schimb, dator să întoarcă teatrului din Târgu-Jiu beneficiile pe care susține că le-a avut de pe urma acestei instituții, nefiind vorba însă despre câștiguri de ordin financiar.
“Am decis în urmă cu o săptămână să intru în această cursă, după ce m-am gândit și răzgândit de mai multe ori. Aveam ideile pentru proiectul de management, așa că le-am pus cap la cap și astăzi de dimineață(n.r. luni) mi-am depus dosarul la Primăria Târgu-Jiu. Proiectul meu conține lucruri care se pot realiza. Îmi doresc scoaterea teatrului în afara județului, în străinătate chiar, în turnee, îmi doresc transparență și îmi doresc regizori buni în acest teatru”, a spus Ionuț Stoica, la solicitarea Gorjeanul.

“Eu voi face totul transparent!”
Întrebat cum va astupa găurile financiare din teatru, ultimele fiind depistate la controlul recent al Camerei de Conturi Gorj, prejudiciul total trebuind să fie recuperat de la cei care și-au însușit banii injust, Stoica a menționat că acest aspect nu este treaba lui. “Găurile din teatru care s-au făcut sunt, din păcate, imposibil de astupat. De altfel, cine le-a făcut ar trebui să le și acopere. Eu aș avea lucruri mult mai importante de făcut, una fiind să opresc scurgerile existente, să pun lucrurile pe făgașul lor normal și să aducem publicul în sală unde trebuie să i se ofere un teatru de calitate”, a menționat Stoica. Acesta susține că a avut nenumărate satisfacții personale din meseria de actor, acesta fiind, de fapt, angajatul cu numărul trei al teatrului din Târgu-Jiu. Stoica lucrează la “Elvira Godeanu” din 1993. Acesta este primul actor gorjean care a păşit pe scena Festivalului Internaţional de Film de la Cannes. Acolo, Ionuț Stoica a fost aplaudat pentru rolul jucat în filmul ”Poliţist, adjectiv“, regizat de Corneliu Porumboiu. Producţia în care mai apar actorii Dragoş Bucur şi Vlad Ivanov a fost, mai exact, aplaudată la scenă deschisă de cei peste 1.200 de spectatori prezenţi la proiecţie.
În cursa pentru postul vacant de manager al teatrului din Târgu-Jiu ar mai fi intrat, depunându-și actele necesare, doar Armand Calotă, actor al Teatrului Național București, care și-ar fi trimis dosarul prin poștă. Și-au mai exprimat intenția de a candida, actualul manager interimar al teatrului, Cosmin Brehuță, dar și actorul Eugen Titu. Dosarele de candidatură se mai pot depune până pe 2 august la Primăria Târgu-Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here