Activități multiple la zi mare, la Centrul Europe Direct Gorj

560

Centrul de Informare Europe Direct Gorj și Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj au sărbătorit data de 9 Mai, Ziua Europei, printr-un eveniment cu titlul ,,Mă implic în viitorul UE!”.

Acest eveniment a debutat cu intervențiile managerului Bibliotecii Județene ,,Christian Tell” Gorj,  Olimpia Bratu, și ale coordonatorului Centrului de Informare Europe Direct Gorj, Elena-Mariana Angheluță, care le-au vorbit participanților despre Uniunea Europeană, despre cetățenia europeană, despre importanța exercitării drepturilor și importanța implicării tuturor în construirea viitorului Uniunii Europene. În continuare, au fost organizate trei paneluri de dialog pe teme importante și relevante pentru viitorul nostru și al Uniunii Europene: securitate, piața muncii în UE și finanțare.

Specialiștii invitați, care au susținut prezentări și au dialogat cu participanții, au fost Ion Viorel Vîlceanu (președinte Asociația ARCA LEX), Diana Corina Văduva (consilier EURES în cadrul AJOFM Gorj) și Ionel Dobre (manager public al Consiliului Județean Gorj).

În cadrul acestui eveniment, a avut loc și decernarea premiilor BIBLIONET, ediția 2018, celor 23 de bibliotecari din bibliotecile comunale și orășenești din județul Gorj, care s-au implicat cu multă dăruire în cele trei proiecte „CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, ,,EU pro-activ!” și ,,Ora să ȘTIM”, desfășurate de  bibliotecile lor în parteneriat cu Biblioteca Județeană Gorj și Fundația Progress.

Toți cei care au participat la Ziua Europei au primit materiale promoționale de la Reprezentanța Comisiei Europene în România și de la Centrul de Informare Europe Direct Gorj între care și broșura ,,Istoria Uniunii Europene și a instituțiilor ei în literatura de specialitate: repere bibliografice” redactată de CIED Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here