Acordul funcţionarilor din DGASPC, în stant by – Sindicalistul Pasăre: „Vreau să venim cu ceva nou, avantajos!”

149

De mai bine de o lună de zile au fost sistate întâlnirile între conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj şi reprezentanţii funcţionarilor publici din această instituţie. Amânarea semnării acordului pentru funcţionari se pare că s-a făcut la solicitarea reprezentanţilor acestora. Nicolae Pasăre, liderul Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj spune că îşi doreşte să vină cu ceva nou în acest acord, până acum documentul cuprinzând doar prevederi din legislaţie.

Începute la 1 martie, negocierile pentru acordul funcţionarilor din DGASPC Gorj s-au purtat pe parcursul câtorva runde, după care au fost amânate. În cadrul întâlnirilor dintre reprezentanţii funcţionarilor şi conducerea instituţiei s-a conturat o formă a acordului. Totuşi, acesta nu a fost semnat. „Eu am vrut să-l semnez, dar tot reprezentanţii funcţionarilor au cerut o amânare. Noi avem deschiderea de a relua discuţiile în orice moment”, declară Camelia Popescu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Pasăre: „În forma actuală, acordul nu aduce nimic nou”
Nicolae Pasăre, unul dintre reprezentanţii funcţionarilor, care a participat la toate rundele de negociere, spune că a solicitat amânarea semnării acordului pentru că acesta nu conţinea nimic nou. Pasăre îşi doreşte să vină cu ceva avantajos pentru funcţionari. „Pe 5 iulie ar fi trebuit să aibă loc o nouă întâlnire, care nu s-a amânat din nu ştiu ce motiv. Totuşi, ceea ce ne nemulţumeşte la acest acord este că în el sunt trecute doar citate din Legea funcţionarilor publici. De aceea nu am reuşit să ne punem de acord, pentru că nu aduce nimic nou, în beneficiul funcţionarilor. De exemplu, se punea problema să obţinem bilete sau abonamente pentru transportul în comun pentru salariaţii care fac teren în oraş, dar această chestiune se rezolvase deja. Prin urmare, eu sper ca măcar la nivel naţional să obţinem ceva pe asistenţă socială. Pentru funcţionarii din DGASPC Gorj eu vreau să venim cu ceva nou, avantajos”, a declarat Nicolae Pasăre, liderul Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here