Aceleaşi taxe de păşunat şi în 2014

276

Consilierii locali au aprobat, luni, 24 februarie, tarifele pentru păşunat. Acestea se menţin la nivelul de anul trecut, spre bucuria deţinătorilor de animale. Taxele de păşunat sunt folosite numai pentru lucrări de întreţinere a păşunilor. Perioada de păşunat este 15 mai – 31 octombrie 2014.

Consiliul local al municipiului Târgu-Jiu deţine în proprietate o suprafaţă de 483,90 ha – păşune, suprafaţă pusă la dispoziţie crescătorilor de animale de pe raza municipiului pentru păşunatul acestora. Taxele de păşunat pentru anul 2013 au fost stabilite prin HCL în 25.03.2013, propunându-se menţinerea acestora şi pentru anul 2013. Luni, 24 februarie, consilierii locali au aprobat menţinerea acestor tarife. „Taxele pentru păşunat în 2014 sunt la nivelul anului 2013. Nu am luat nicio măsură de mărire a taxelor tocmai în ideea de a veni în sprijinul crescătorilor de animale”, a confirmat primarul Florin Cârciumaru.

Taxe de la 5 la 30 de lei
În anul 2014 se menţin taxele de păşunat la nivelul celor de anul trecut, care, de altfel, au fost valabile şi în 2012. Mai exact, la bovine şi cabaline adulte – 30 de lei pe cap, la bovine şi cabaline tinere – 15 lei pe cap, la ovine şi caprine adulte – 10 lei pe cap, la ovine şi caprine tinere – 5 lei pe cap.
Pentru desfăşurarea în condiţii optime a păşunatului animalelor se impune respectarea următoarelor reguli: perioada de păşunat fiind 15 mai – 30 octombrie, se interzice păşunatul în afara acestei perioade; animalele vor fi scoase pe păşune numai după achitarea taxei de păşunat aferentă numărului şi categoriei de animale; se interzice accesul pe păşune a animalelor din specia porcină şi a păsărilor de curte; se interzice depozitarea materialelor de orice fel pe păşune; se interzic construcţii sau amenajări pe păşune, excepţie făcând umbrarele pentru animale; crescătorii de animale care nu achită taxa de păşunat şi păşunează animalele în islazul proprietatea Consiliului Local Târgu-Jiu, vor plăti o taxă la o valoare egală cu dublul taxei de păşunat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here