Accesorii sanitare cu probleme, descoperite de inspectorii CJPC

158

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj, au efectuat în această perioadă, acţiuni de verificare cu privire la comercializarea obiectelor sanitare. Aceste acţiuni au fost desfăşurate în conformitate cu Programul Propriu de Control stabilit pentru luna iulie 2012.

Reprezentanţii CJPC Gorj au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea obiectelor sanitare. Până la această dată au fost controlate produse (baterii, accesorii baterii, robineţi) în valoare totală de 7.836 lei la un număr de 15 operatori economici la nivelul judeţului Gorj.
“În urma acţiunilor de control efectuate a rezultat că toţi cei 15 operatori economici, încălcau prevederile legale privind protecţia consumatorilor, fapt pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 12.100 lei”, a declarat Anca Daniela Michi, comisarul şef adjunct interimar al CJPC Gorj.

Abaterile constatate în urma acţiunilor de control
În urma acţiunilor de control au existat neconformităţi cu privire la: lipsa afişării preţurilor, desfăşurarea activităţii fără afişarea denumirii operatorilor economici.
Aceştia comercializau produse fără elemente de identificare, lipsea cu desăvârşire traducerea în limba română a elementelor de identificare iar documentele de însoţire ale produselor nu erau complete.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here