Absolvenţii s-au îngrămădit pentru ocuparea a 341 de locuri de muncă

283

bursa loc.de muncaIeri, în toate judeţele ţării s-a organizat bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. La Târgu-Jiu, evenimentul s-a deschis la orele 9:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Tinerii absolvenţi s-au prezentat în faţa instituţiei chiar cu o oră înainte de a se da startul, în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă în ciuda faptului că este perioadă de criză financiară şi se fac puţine angajări.

La nivel naţional, locurile de muncă oferite de angajatori pentru absolvenţi au fost de aproape 13.000. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a contactat în vederea ofertei de muncă 100 de agenţi economici din judeţ. Din păcate, ieri nu s-au prezentat decât 30 de angajatori, fiind oferite pentru solicitanţi 341 de locuri vacante. „Majoritatea posturilor oferite sunt în construcţii, la unele se cer studii superioare, avem şi în domeniul serviciilor, precum şi posturi bine cotate în firme apreciate la nivel de judeţ”, ne-a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj.
Chestionare pentru ambele categorii
Această bursă s-a adresat doar absolvenţilor promoţiei 2009, fie că sunt absolvenţi de studii de licenţă, masteranzi, calificaţi în servicii în urma cursurilor de şcoli profesionale, cât şi absolvenţi de studii liceale.
Solicitanţii s-au prezentat în faţa agenţilor economici cu cartea de identitate şi cu un CV, iar reprezentanţii AJOFM Gorj le-au oferit, atât absolvenţilor, cât şi angajatorilor, câte un chestionar. Cel pentru angajator avea adresate 9 întrebări, iar în chestionarele completate de solicitanţi trebuiau să se regăsească date personale, nivelul de şcolarizare, cursuri de calificare, precum şi alte observaţii.
Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi ai şcolilor speciale, în vârsta de minimum 16 ani, înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, în situaţia în care se angajează cu program normal de lucru, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă egală cu indicele social de referinţă, în vigoare la data încadrării. Celor cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei de şomaj, beneficiază, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, în condiţiile legii, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here