Absolvenţii din Gorj, la Bursa Locurilor de Muncă

161

bursa absolventiAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj va organiza mâine, 23 septembrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, gazdă fiind Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.

Cei peste 2.000 de absolvenţi gorjeni care au apelat la ajutorul AJOFM se pot prezenta mâine la evenimentul anual organizat la nivel naţional şi anume Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. „Evenimentul este organizat în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul absolvenţilor diferitelor instituţii de învăţământ. La ora actuală, în evidenţa noastră se află 2.274 de absolvenţi ai promoţiei 2011, din care 681 sunt cu studii superioare”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj. În vederea informării atât a celor interesaţi în mod direct (absolvenţi, agenţi economici) cât şi a opiniei publice din judeţ despre organizarea acestei burse a locurilor de muncă, despre subvenţiile oferite angajatorilor conform prevederilor Legii nr 76 / 2002, modificată şi completată, a fost realizată o campanie de mediatizare prin apariţii radio-televizate pe posturile locale şi regionale audio video precum şi prin publicarea în mass-media scrisă locală şi regională a unor comunicate de presă. De asemenea, au fost întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori, catalogul agenţilor economici participanţi.

Recrutare a angajatorilor

„Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate, şi care să fie oferite absolvenţilor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, salariaţii AJOFM Gorj au desfăşurat acţiuni de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă. Până azi (n.r. ieri), 38 dintre agenţii economici contactaţi şi-au confirmat participarea la această bursă, numărul total al locurilor de muncă oferite de aceştia fiind de 402”, a precizat directorul AJOFM Gorj. Dintre meseriile solicitate de către angajatori care vor fi tranzacţionate în cadrul acestui târg de locuri de muncă menţionăm ingineri căi ferate, drumuri, poduri, consilier juridic, secretară, agent pază, îngrijitor clădiri, tranşator, brutar, vânzător, tâmplar, montator, gestionar, şef magazin, zidar, şofer, zugrav, faianţar, bucătar, ospătar, confecţioner ansamblor articole textile, electrician, sudor, maşinist terasamente, consilier asigurări, agent asigurări, vopsitor industrial, muncitor necalificat în diferite domenii de activitate. „În contextul socio-economic actual, angajatorii gorjeni care au locuri de muncă vacante sunt rugaţi să participe la acest târg de locuri de muncă destinat în mod special tinerilor absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Gorj”, a precizat Romeo Chiriac.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here