A treia tentativă pentru demiterea viceprimarului. „O ambiție personală”

1850

Conflict deschis la vârful Primăriei Bustuchin. Primarul Ion Ciocea propune din nou schimbarea din funcție a viceprimarului PSD Gheorghe Stoenescu.
„A treia oară o fi cu noroc? Prin dispoziția 280/21 noiembrie 2019, primarul comunei Bustuchin a convocat Consiliul Local în ședință ordinară, pentru data 27 noiembrie 2019, având aceeași ordine de zi pe care a avut-o și ședința ordinară care nu a mai avut loc în data de 31 octombrie 2019, din lipsă de cvorum. Proiectele serioase așteaptă, capul de afiș fiind proiectul cu eliberarea din funcție a viceprimarului Gheorghe Stoenescu”, a anunțat consilierul local Cornel Liviu Pătrulescu.
Viceprimarul Stoenescu, candidatul PSD la alegerile din 2020, susține că demiterea sa din funcție este „o ambiție” a primarului Ciocea. „Se invocă aceleași motive pentru schimbarea mea ca la prima ședință din luna septembrie, practic este o repunere a proiectului pe ordinea de zi. Este posibil să se întâmple orice, dar în acest moment sunt convins că este doar o ambiție personală a primarului”, susține viceprimarul, care se plânge că nu este lăsat să-și facă treaba în primărie. „Nu mai pot face administrație. Nu mai sunt lăsat de către domnul primar, colegii sunt amenințați și li s-a spus că nu au voie să mai colaboreze cu mine sub nicio formă. Am muncit împreună 11 ani, dar nu-i înțeleg comportamentul domnului Ciocea din ultima perioadă”, a mai spus Stoenescu. Luna trecută, consilierii PSD au decis să boicoteze ședința convocată de Ciocea, deși primiseră ordin de la județ să voteze împotriva demiterii viceprimarului, care este și președintele organizației PSD Bustuchin.
Statistica arată că primarul Ciocea nu are nicio șansă să schimbe viceprimarul, PSD având 10 din cei 13 consilieri locali. Jocul politic poate însă răsturna calculele hârtiei, mai ales că Ciocea a condus multă vreme PSD Bustuchin și are o anumită relație cu aleșii locali.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here