Şeful ANP, prezent la un chiolhan de vară la Penitenciarul Târgu-Jiu

885

Directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor(ANP), Cătălin Claudiu Bejan, şi-a arătat la începutul acestei veri susţinerea personală faţă de directorul Penitenciarului Târgu-Jiu, Ion Popescu, răspunzând prompt la invitaţia gorjeanului de a participa la sfinţirea capelei din incinta închisorii din municipiu. Vizita lui Bejan s-a lăsat, cum cere tradiţia, cu o agapă, sau mai precis cu o petrecere, care, probabil, s-a lăsat şi cu cadouri ,,la portbagaj”, pentru participanţi. După vizita comisarului-şef de peniteniciare al ANP, controlalele acestui organism au ocolit complet unitatea de detenţie din municipiu, unde problemele cu aglomeraţia în închisoare şi conflictele dintre cadre sunt deja de notorietate.

Între cadrele Penitenciarului Târgu Jiu şi comandantul Comisar şef ec. Ion Popescu au fost, în ultima vreme, numeroase certuri, reclamaţii, chemări în justiţie ori la Comisia de disciplină. Şi câte şi mai câte. N-a scăpat, la un moment dat, de şicane nici Preotul capelan Mihail Groza. Pe la Comisiile ANP fusese chemat însuşi „Il Comandante” Ion Popescu. Başca faptul că dosarul POSDRU început de procurorul şef al DNA Gorj, la acea vreme, Dănuţ Volintiru, bate pasul pe loc. Între timp, procurorul tismănean de obârşie a ajuns la Curtea de Apel Craiova, de unde-a fost avansat ca adjunct de şef de secţie la DNA Bucureşti.
Ca să mai calmeze starea de sprit din penitenciar, mai pe la începutul verii, cuiva i-a venit o idee. Aceea a unei sfeştanii la Capela ce ţine loc de biserică a Penitenciarului Târgu Jiu. Dar nu o sfeştanie oarecare, ci una la care să fie invitat însuşi Directorul general al ANP, Comisar şef de penitenciare Cătălin Claudiu Bejan. Zis şi făcut.
De atunci n-au mai apărut controale de niciun fel, iar cazurile vechi s-au stins. Ca să vezi şi să nu crezi ce e în stare să facă o sfeştanie urmată de o agapă.

ANP-ul întârzie comisia care trebuia să verifice supraaglomeraţia
penitenciar nouDeşi Gorjeanul şi Tele 3 au făcut publice, în această săptămână, câteva dintre neregulile grave petrecute în Penitenciarul Târgu-Jiu, una fiind legată de supragalomeraţia din unitatea de detenţie, unde deţinuţii dorm trei în două paturi sau doi într-un pat, iar alta de transferare a unui deţinut aflat în refuz de hrană la Penitenciarul Severin, asta pentru a nu vorbi cu jurnaliştii, ANP-ul întârzie să analizeze neregulile în cauză.
Nu este greu de înţeles de ce atâta timp cât şeful ANP, prezent nu demult la închisoarea din Târgu-Jiu a arătat prin prezenţă că nu are o problemă cu Ion Popescu, şi că, mai mult, îl susţine, neevitând să i se alăture la sfinţirea capelei.
Ion Predoşanu
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Terminati-va cu minciunile si cu interpretarile voastre tendențioase și rău intenționate. Ziariști corupți ce sunteți! Terminați-vă cu mizeriile voastre de doi bani! Să nu confundăm o acțiune de bun simț cu acțiuni murdare ca articolele vostre! Ce urmăriți? Ce nu vă convine? Sau surselor voastre din interior nu le convine ceva? Să vă fie rușine și vouă și lor! Mai ales că ei mai ia și un salariu de la Penitenciar! Terminați-vă să împroșcați cu noroi pe orice vine în Penitenciarul Tg Jiu! În acestă unitate există oameni care-și fac datoria și muncesc cinstit, nu ca sursele voastre de cea mai joasă speță!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here