De felul lui, un politician prietenos – Andrei este legat ombilical de PDL, apropiat de PSD şi tentat de Mişcarea Populară

564

Numele fostului prefect de Gorj, Liviu Andrei, acum subprefect în capitală, a fost pe buzele tuturor de la finalul săptămânii trecute. Asta urmare a unei promovări, făcute pe sub masă, la cârma CS Pandurii, pe filieră Condescu, dar nu se mai înţelege şi pe a cărui partid. PDL, partid din care Andrei s-a autosuspendat înainte să fie numit prefect şi unde poate reveni cu o simplă cerere, PSD, organizaţie judeţeană al cărui preşedinte Florin Cârciumaru s-a retras din AGA nemulţumit de numirea făcută publică pentru fostul pedelist, sau a Mişcării Populare, organizaţie cu care Andrei negocia o revenire în politică?

Liviu Andrei şi-a păstrat legăturile pe care PDL i le-a facilitat cu Gorjul şi după promovarea sa îndepărtată de judeţ la Prefectura Bucureşti. A dovedit-o anunţul făcut vineri de către Marin Condescu, agentul electoral prezidenţial, după meciul cu Gaz Metan Mediaş, prin care anunţa că postul de manager general va fi ocupat de profesorul de lupte, anunţ care a creat vâlvă printre politicienii Puterii. Florin Cârciumaru şi-a anunţat demisia din Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA) CS Pandurii.
“Nu am fost de acord cu modul cum a fost numit Liviu Andrei manager al CS Pandurii.(..) Nu am nimic cu dânsul ca om”, a declarat, ieri, Cârciumaru care susţine că în primul rând trebuie schimbată organigrama, apoi să se stabilească, în cadru organizat, numirea persoanei care va ocupa postul. “Am considerat că cel mai bine este ca eu să fac pasul, să mă retrag din AGA”, a completat Cârciumaru.

Ciurel vroia un antrenor de şah sau pe Pârvulescu
Călinoiu a ripostat, ca şi alţi vicepreşedinţi ai PSD Gorj şi a făcut-o, luni, şi managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Cel din urmă a menţionat că l-a intrigat că Andrei a declarat că va veni la luptă la CS Pandurii, managerul CEO neexplicându-şi cu cine ar urma să se războiască fostul prefect de Gorj.
Tot Ciurel a menţionat ieri că nu crede că Florin Cârciumaru ar fi aprobat această numire pe ascuns, deoarece nu ar fi avut niciun interes să facă asta, dar în acelaşi timp a subliniat că postul de care a vorbit Condescu nici măcar nu există în organigramă. Ciurel a specificat că, urmare a discuţiei avute cu Victor Ponta, la ultima vizită a premierului în Gorj, pentru o mai mare transparentizare a activităţii de la Pandurii, ar fi dorit să propună să se creeze un post la vârful la CS Pandurii pe care ar fi dorit să fie promovat Eugen Pârvulescu, care colaborează deja bine cu CEO. Anunţul recent al lui Condescu ar fi fost menit, în opinia lui Ciurel, să împiedice promovarea lui Pârvulescu pe funcţia pe care dorea să o creeze CEO la CS Pandurii. De altfel, tot Ciurel, a menţionat ieri că ar fi fost de preferat să se aducă un antrenor de şah în locul antrenorului de lupte(Liviu Andrei) la CS Pandurii.

Unde va activa Andrei?!
Dacă va fi totuşi primit la CS Pandurii, deşi Andrei şi Condescu au dat luni înapoi în legătură cu demisia subprefectului de Bucureşti, care ar urma să se opereze în 15 zile şi nu imediat din 1 octombrie, nu se ştie, cum nu se ştie nici în ce partid va activa fostul prefect de Gorj.
PDL Gorj transmite că Andrei figurează ca suspendat din organizaţie, şi poate reveni doar prin cerere şi acordul BPJ al PDL. Cum însă nu a depus nicio cerere, în PDL nu este. Ar putea activa la PSD, deşi Cârciumaru crede că Andrei nu vrea la social-democraţi, deşi nu neagă în totalitate că fostul prefect de Gorj şi-ar putea schimba optica politică. Nici liberalii nu îl văd la ei, chiar dacă naşul lui Andrei este primarul liberal de Rovinari, Dorin Filip. Şi Mişcarea Populară s-a dezis de Liviu Andrei, deşi acum în disperarea că partidul nu a găsit preşedinte, liderii s-ar putea să revină la sentimente mai bune.

Ponta vrea să se scape de Andrei?!
Va rămâne însă ca premierul să decidă dacă îl trimite sau nu pe Andrei acasă şi pe ce post. Că oricum acesta nu va reveni în Gorj fără funcţie, iar postul de director general la Pandurii îi surâde. Cert este că nici Liviu Andrei nu mai este atât de entuziasmat cu revenirea în Gorj pe postul anunţat de Condescu, el declarând ieri că aşteaptă să se liniştească lucrurile pentru a se decide şi el.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here