CEO plăteşte cu 35.000 de lei sâmbetele şi duminicile lucrate de sindicaliştii FNM

336

Şaptezeci de sindicalişti aparţinând Federaţiei Naţionale a Muncii(FNM), conduse de Constantin Creţan, renunţă la acţiunile în instanţă iniţiate împotriva Complexului Energetic Oltenia(CEO), dorind rezolvarea amiabilă a solicitării lor de a le fi plătite zilele de sâmbătă şi duminică, lucrate în perioada martie 2011-martie 2012.

Este vorba de o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de lei pentru fiecare sindicalist, conducerea CEO fiind nevoită să plătească cam 35.000 de lei per total pentru cei 70 de angajaţi. “Federaţia Naţională a Muncii, împreună cu Asociaţia Eurojob şi cabinetul de avocatură Pecingină Gheorghe, este de acord cu propunerea Conducerii Complexului Energetic Oltenia de a rezolva pe cale amiabilă acţiunile promovate în instanţă pentru drepturile salariale reprezentând plata cu un procent de 200% a timpului lucrat în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale. În acest sens, suntem de acord să renunţăm la judecarea acţiunilor pentru cei 70 membri din cadrul Federaţiei, fără să solicităm cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat şi onorariu experţi contabili”, se arată într-un comunicat al FNM.

Propunere şi pentru sindicaliştii lui Golea
Tot sindicaliştii lui Creţan propun ca şi sindicaliştii lui Marin Golea, de la Sindicatul EM Rovinari, să renunţe, de asemenea, la cerinţele lor similare, în această situaţie fiind 1617 salariaţi, membri ai acestui sindicat. “Suntem de acord cu rezolvarea pe cale amiabilă şi pentru ceilalţi salariaţi membri ai celorlalte sindicate, cu condiţia ca liderii sindicatelor din care fac parte să renunţe la judecarea acţiunilor, să renunţe la cheltuielile de judecată reprezentând onorariu avocat şi onorariu experţi contabili. Facem acest apel la colegii noştrii sindicalişti, având în vedere că ei sunt semnatarii actului adiţional de modificare a Contractului colectiv de muncă, cu privire la renunţarea ilegală a plăţii orelor prestate în aceste condiţii”, se completează în document. Cei aproape 1620 de sindicalişti ai lui Golea au achitat însă cam 250 de lei cabinetului de avocaţi Dondera pentru a-i reprezenta în instanţă, o renunţare în acest caz putând aduce prejudicii financiare doar avocaţilor de aici.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here