UCB face parte dintr-o alianță universitară europeană

241
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Încă patru universităţi din România vor face parte din alianţe ale universităţilor europene, a informat Ministerul Educaţiei. Pe listă se află și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.
Noile alianțe universitare au fost adăugate pe 28 iunie în cadrul programului Erasmus+, a anunțat Comisia Europeană. Fiecare nouă alianța va primi până la 14.4 milioane euro pentru o perioadă de 4 ani.
Universitățile „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Universitatea din Craiova, Universitatea Ovidius din Constanța și Universitatea Valahia din Târgoviște sunt membre în patru dintre cele 14 noi alianțe universitare create în cadrul programului extins al Uniunii Europene, Erasmus+.
Noile alianțe se adaugă la cele 50 deja existente. Acestea urmăresc facilitarea mobilităților în peste 560 de instituții de învățământ superior de toate tipurile, potrivit Comisiei Europene.
Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu face parte din alianța Applied, Connected, Entrepreneurial and Engaged.
Scopul alianțelor este de a facilita competiția între universități la nivel internațional, precum și de a promova importanța valorilor și identității europene. Rezultatele așteptate sunt crearea unei strategii de educație comune la nivel european și asigurarea de locuri de muncă internaționale.
„Aceste alianţe aduc inovaţie în regiunile Europei şi permit colaborarea între studenţi, cadre universitare, cercetători, întreprinderi, oraşe, autorităţi şi organizaţii ale societăţii civile”, susţine Ministerul Educaţiei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here