Măcelărie amendată cu 12.000 lei

1827

Cinci amenzi au fost date de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj, în ultima săptămână, unor operatori și persoane fizice din Hurezani și Târgu-Jiu.
Un restaurant și o măcelărie s-au ales cu cele mai mari amenzi, de 12.000 de lei fiecare.
La data controlului DSV Gorj, măcelăria nu a făcut dovada monitorizării corecte a temperaturii la toate vitrinele frigorifice de expunere din spațiul de comercializare. Aici au fost identificate 11,1 kg pastă de mici și 1,2 kg carne tocată de vită fără elemente de identificare și fără documente de proveniență. Pe lângă amendă, ca sancțiune complementară, DSV Gorj a dispus reținerea oficială și destinare către neutralizare controlată a produselor din carne.
„O amendă de 12.000 lei a fost aplicată unui restaurant pentru următoarele constatări: plafon neigienizat, care prezintă zone cu exfolieri; rafturi confecționate din materiale corodabile și neigienizate; lipsa unei chiuvete cu facilități igienice, destinate exclusiv spălării mâinilor personalului; aparatura frigorifică nu era prevăzută cu termometre și nu se întocmeau grafice de monitorizare a temperaturii, iar în aceeași cameră frigorifică erau depozitate în mod nesectorizat atât materii prime, cât și semipreparate si produse finite. Au fost identificate 12,295 kg pulpă de porc și 3,420 kg cotlet porc, care nu prezentau elemente de identificare. Sancțiune complementară: reținere oficială și destinare către neutralizare controlată”, a anunțat DSV Gorj.
Nereguli au fost găsite și la un fast-food din oral.
Pentru că nu erau afișate informații complete privind prezența substanțelor alergene, iar angajata care manipula produsele alimentare la data controlului nu deținea echipament complet de protecție sanitară și nu era instruită adecvat a fost aplicată o amendă de 1.200 de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here