Şapte societăţi din Gorj, sancţionate drastic de comisarii Gărzii de Mediu

426

Mai multe societăţi din Gorj au fost aspru sancţionate de către Garda Naţională de Mediu, prin reprezentanţii Comisariatului Gărzii de Mediu Gorj în perioada 16.09 – 30.09 2012. Două dintre societăţile în cauză au fost nevoite să îşi închidă definitiv activitatea. Controale s-au desfăşurat în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

În urma acestor acţiuni de control, 7 societăţi din Gorj respectiv societatea SC OVY POWER SRL şi SC JONTIV SRL, pe lângă amenzile usturătoare, s-au ales şi cu închiderea. Celelalte s-au ales decât cu amenzi iar unele cu avertismente. Comisarii Gărzii de Mediu au sancţionat şi închis Societatea SC OVY POWER SRL cu o amendă în valoare de 60.000 de lei pentru nesolicitarea şi neobţinerea autorizaţiei de mediu privind desfăşurarea activităţii de cazare. Un alt motiv a fost acela de abandonare a deşeurilor în locuri nepermise. SC JONTIV SRL, o altă societate din Gorj, s-a ales cu închiderea activităţii pentru lipsa autorizaţiei de mediu în ceea ce priveşte activitatea de tăiere şi rindeluirea lemnului. Ca urmare a acestui fapt comisarii Gărzii de Mediu au aplicat sancţiunea de 30.000 de lei şi suspendarea activităţii.

100 de mii de lei, amendă pentru ROMSTRADE
Lista societăţilor care nu au respectat prevederile legale în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate continuă. SC ROMSTRADE SRL nu a respectat condiţiile impuse prin autorizaţia de mediu, fiind sancţionată cu suma de 100.000 lei iar SC UMVA IMPEX SRL pentru depozitarea necorespunzatoare a deşeurilor provenite din activitatea de tăierea şi rindeluirea lemnului a fost sancţionată cu o sumă în cuantum de 5000 de lei.
Depozitarea necorespunzătoare a deşeurilor provenite din activitatea de exploatare forestieră a fost unul dintre motivele pentru care au mai fost sancţionate 3 dintre societăţile din Gorj, SC CONINVEST SRL, SC SHALOM ECOHAUSE SRL şi SC VALMEL STAR SRL, comisarii aplicându-le sancţiuni în valoare de 5000 de lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here