DSP Gorj şi-a propus îmbunătăţirea actului medical în spitale

680

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a prezentat Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj o situaţie privind îmbunătăţirea calităţii actului medical în spitalele din judeţul Gorj.

Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj a participat, luni, la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Gorj. Acesta a prezentat o situaţie privind îmbunătăţirea calităţii actului medical în spitalele din Gorj. În vederea realizării misiunii sale, „DSP Gorj urmăreşte îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi realizarea unui sistem de sănătate modern şi eficient, compatibil cu sistemele de sănătate din celelalte ţări ale Uniunii Europene, pus permanent în slujba pacientului în vederea realizării următoarelor deziderate: respectarea dreptului la ocrotirea sănătăţii populaţiei; garantarea calităţii şi siguranţei actului medical; creşterea rolului serviciilor preventive; asigurarea accesibilităţii la serviciile medicale; respectarea dreptului la liberă alegere şi a egalităţii de şanse; aprecierea competenţelor profesionale şi încurajarea dezvoltării lor; transparenţa decizională”, precizează Boeriu.
Conducerea DSP Gorj susţine că în ceea ce priveşte creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea calităţii actului medical: au fost evaluate toate unităţile spitaliceşti, la nivel judeţean, şi s-a reorganizat structura acestora în scopul creşterii accesibilităţii populaţiei la îngrijirile spitaliceşti şi al creşterii calităţii actului medical; au fost demarate activităţile premergătoare modernizării unităţilor sanitare cu paturi, fiind realizate studiile de fezabilitate necesare pentru proiectarea, construcţia şi dotarea cu echipamente medicale; a fost profesionalizat managementul spitalicesc prin reglementări care să stimuleze performanţa şi implicarea totală în actul de management. Totodată, Marius Boeriu, directorul executiv al DSP Gorj a precizat că două dintre cele opt spitale sunt acreditate CoNAS, respectiv Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu şi Spitalul Orăşenesc Novaci.
DSP Gorj, prin personalul specializat, desfăşoară activităţi în permanenţă, de medicină preventivă, care să prevină apariţia oricărui eveniment major de sănătate publică, precum şi pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din judeţul Gorj.
M.S.

1 COMENTARIU

  1. Bai boieriule , mare nulitate profesionala esti…apropo ai facut si tu in viata ta un act medical, un consult , sau ai stat si ai plans la usa lui CALINOIU , CARCIUMARU sa te tina in functie. Mai AI mana dreapta o pramatie Madam Ivanov o devoratoare de barbati si bani care te sfatuieste . Dute ba baiatule si apucate de altceva , esti in frustat si plafonat , est depsit lasa locul la altii mai tineri si priceputi ata tu cat si specialista in contabilitate si barbati MADAM IVANOV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here