70% din contractele pentru Casa Verde au fost semnate

268

103 gorjeni au fost acceptaţi pentru finanţare în cadrul Programului Casa Verde, în timp ce câteva dosare au fost respinse, chiar şi după contestaţii. O parte din cei 103 care vor primi finanţare, au trecut deja pragul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj pentru semnarea contractelor de finanţare.

Suma alocată județului Gorj prin acest program a fost de 2.166.809,60 lei. Administraţia Fondului de Mediu (AFM) a publicat la începutul acestei luni, listele actualizate după contestaţii cu persoanele fizice acceptate în Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Pe aceste liste, se regăsesc 103 solicitanţi gorjeni cărora dosarele le-au fost aprobate, urmând ca fiecare să primească o finanţare de 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare sau pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, tocătură lemnoasă sau resturi foioase. Persoanele fizice prezente în listele publicate pe site-ul AFM au la dispoziţie 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarului de finanţare, respectiv de la publicarea pe site-ul Autorităţii să semneze contractul, să se prezinte la sediul APM Gorj în vederea semnării contractelor.

Termen, 7 octombrie
Potrivit lui Nicolae Giorgi, directorul executiv al APM Gorj, 70 de persoane din judeţul nostru acceptate în program au semnat deja contractele de finanţare. “Din cele 103 persoane acceptate să primească finanţare în cadrul acestui program, 70 au venit deja la noi şi au semnat contractele. De asemenea, două persoane din Târgu-Jiu şi-au montat deja panourile şi chiar au venit la sediu pentru retragerea sumelor. Pe 7 octombrie se împlineşte termenul maxim, adică cele 60 de zile, pentru semnarea contractelor de finanţare. Noi i-am anunţat deja de multă vreme pe cei 103 gorjeni acceptaţi în program şi, sperăm ca până la împlinirea termenului, toţi să vină pentru semnarea contractelor”, a precizat Giorgi.
Pentru semnarea contractului, beneficiarii gorjeni trebuie să se prezinte la unitatea judeţeană a APM, cu următoarele documente actualizate: extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat (în original), extras de cont bancar valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni, în original), copie CI a beneficiarului (titular contract), procură notarială (dacă este cazul, în original), dar şi autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul, în original sau în copie legalizată).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here