7 şcoli din Gorj şi 370 de profesori din ţară, înscrişi la Eco Junior

227

Ca în fiecare an, Asociaţia Drumeţii Montane organizează Proiectul Eco Junior. De această dată, în proiect s-au înscris peste 370 profesori din circa 220 de şcoli din România, iar de la nivelul judeţului Gorj un număr de şapte unităţi şcolare sunt înscrise.

Educați în spirit ecologic, copiii sunt cea mai puternică armă ce poate fi folosită pentru a schimba lumea în bine. De aceea, aproape 220 de şcoli din România și circa 370 de profesori au ales ca în acest an să se implice în Proiectul Eco Junior 2015, realizat de Asociația Drumeții Montane. De la nivelul judeţului Gorj, implicate în Eco Junior, ediţia 2015, sunt deja şapte unităţi de învăţământ: Şcoala Gimnazială “Voievod Litovoi”, Asociaţia Little Arts, Şcoala Gimnazială nr. 1 Rovinari, Şcoala Gimnazială nr. 3 Rovinari, Şcoala Gimnazială “Constantin Săvoiu”, Colegiul Tehnic General “Gheorghe Magheru” şi Liceul Teoretic Turceni.
Proiectul Eco Junior 2015, realizat de către Asociația Drumeții Montane din dorința de a educa cât mai mulți elevi în domeniul ecologic, se va desfășura în perioada 6 – 10 aprilie. Proiectul se adresează tuturor cadrelor didactice din România interesate de educația ecologică şi care doresc să se implice ca voluntari în organizarea de activități eco-recreative cu nuanțe ludice. Prin intermediul acestor activități, elevii vor dobândi un set de cunoștințe ecologice și un ataşament deosebit față de natură, alimentându-li-se motivația și dorinta de a participa la cât mai multe activități de a menține mediul cât mai curat.
Interacțiunea reprezentanților Asociației Drumeții Montane cu elevii, prin ieșiri în aer liber sau organizarea de activități extrașcolare cu nuanță ecologică, s-a dovedit în anii trecuți a fi cea mai eficientă acțiune de a promova mediul înconjurător și un stil de viață sănătos. Activitățile din cadrul Proiectului Eco Junior 2015 variază în funcție de vârsta elevilor, motiv pentru care profesorul delegat va alege tipul de activități ce se vor organiza în cadrul proiectului. Eco Junior 2015 este sprijinit de către CH-Center.ro.
Asociația Drumeții Montane este o organizație non-profit, ce are în componența sa doar voluntari, fiind mereu în căutare de persoane pasionate de eco-turism.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here